Domáci zázvorový sirup na zahriatie, na podporu trávenia aj proti bacilom videorecept
Blahodarný sirup pripravíte raz dva a v chladničke vám vydrží celú zimu.
3-4 fľaše
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Foto: Televízia Varecha
Postup
-
1
Zázvor olúpeme, nakrájame na kúsky a dáme do hrnca spolu s umytými na plátky nakrájanými citrónmi a pomarančmi. Pridáme 1,5 l vody, cukor, kyselinu citrónovú, rozmiešame a privedieme do varu. Potom na miernom ohni varíme prikryté asi 30 minút.
- 2
Uvarený sirup precedíme do iného hrnca, ešte raz necháme prevrieť, odstavíme, pridáme vanilkový extrakt alebo pastu a horúci sirup nalejeme do fliaš. Uzavrieme vrchnákmi a necháme vychladnúť. Uskladnený v chladničke vydrží sirup aj niekoľko mesiacov.
Tiež sirup:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu