Domáci Marshmallow

honestka - fotkahonestka, 10. februára 2011
Domáci Marshmallow
Foto: honestka

Všimla som si, ze nase cukrarky na Vareche maju občas tazkosti dostat BIELE cukriky, z ktorych si dalej robia potahovu hmotu na TORTY. Zobraziť celý popisVšimla som si, ze nase cukrarky na Vareche maju občas tazkosti dostat BIELE cukriky, z ktorych si dalej robia potahovu hmotu na TORTY. Preto pridavam recept na domacky vyhotovenu hmotu. Jej zlozenie a vyroba je velmi jednoducha, avsak velmi dolezite je dodrzat CISTOTU misky a šlahacej metly, podobne ako sa to vyžaduje aj pri blielkach, alebo šlahačke. Jednoducho pouzijem Vodku, alebo akykolvek iny alkohol a vytriem ju papierovym obruskom; 2. sposob je, ze na par minut ju dame do mraznicky.

24 ks
porcií
5 minút
príprava
5-10 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks balíčky,/ AgarAgar
1 1/2  šálky, vlažná
2 šálky
1 1 / 2  šálky , /Corn Syrup/
1 lyžica , pravy
 štipka




Postup

  1. 1

    Tato hmota sa robi najlepsie v mixeri, ktory ma pevny podklad na pracovnej doske a som si ista, ze ho dokazu vymiesat vsetky roboty, ktore mate k dispozicii, nielen KitchenAid. Predtym som ho robila tiez na inom stroji iba s rozdielom, ze to slahanie trvalo dlhsie. Ozaj zalezi len od vykonu stroja ktory mate k dispozicii avsak Rucny Mixer ma dost slaby vykonom a preto nie je najvhodnejsi na tuto vyrobu.

    Domáci Marshmallow - obrázok 1
  2. 2

    V malej miske do ½ šálky studenej vody posypeme želatínovy prášok a nechame ju chvilu naboptnat. Medzitym si v rajnicke uvarime dalsi cukor s vodou na sirup a nechame ho len minimalne ochladit a prilejeme rozpustenu a naboptnatu zelatinu. Miiešame pokial sa všetko uplne nerozpusti a spoji.

    Domáci Marshmallow - obrázok 2
  3. 3

    Teplu Zmes želatínoveho sirupu nalejeme do misky mixera so šlahacou metlou. Pridame kukuričný sirup /CORN SYRUP/, Sol a Vanilku a začneme šlahat pri VYSOKEJ rýchlosti. = Pretoze to ma tendenciu striekat na vsetky strany, ak mate na stroj KRYT, tak ho pouzite; alebo jednoducho prikryte si volne slahaciu misu plastikovou foliou, alebo vlhkou utierkou. V šlahani pokračujeme pokial zmes mierne ochladne, pricom sa nam zväčšuje jej objem, a tvoria sa mäkké vrcholky. /Konzistencia je podobna ako ked šlahame sneh nad parou do uplneho zhustnutia/. = Pretoze s chladnou hmotou sa zle pracuje, este taku letnu ju nalejeme do vopred pripravenej plochej misky, alebo plechu, ktoru sme celu velmi dobre vysypali praskovym cukrom, aby sa nam hmota neprilepila a dala pekne krajat na štvorce ked vychladne. Kludne to odlozte do chladnicky na niekolko hodin, cim pevnejsia tym menej problemov pri krajani. Noz si mozete nahrievat, alebo pomastit olejom, tak ako ked krajame fajny zakusok a chceme mat ostre okraje. Alebo mozete pouzit druhy sposob tak, ze hotovou hmotou si naplnite ozdobne vrecko so špičkou a na silikonovu podlozku, alebo peciaci papier ktory je tiez posypany praskovym cukrom striekame špičky alebo kopky, ktore nechame dobre zaschnut.

    Domáci Marshmallow - obrázok 3
  4. 4

    Ak vsak chcete z nej robit ihned potahovu hmotu na tortu, tak pokracujete presne podla sposbu ako ste zvyknuti robit, ked si rozpustite kupenske cukriky. Ak chcete inu farbu ako bielu pridate si cukrarenske farbivo este pocas šlahania. Presny čas doby šlahania neviem doporucit, lebo to zalezi od vykonu vasho stroja. /moj ho ma hotovy za 5 minut/. Dakujem za pozornost. == Zelam uspech a krasne zdobenie. =================================== POZNAMKA: 1 balicek želatíny = 0,7 gr. == šálka = 2.5 dcl Z tychto surovin vam celkove vyjde 1 Lb hmoty. Prepocet ak mate kupensky sacek cukrikov oznaceny v tunajsich mierach je : 1 (Lb) pound = 45.36 Dkg = 10 oz = 28.34 dkg =================================== Ak nedostanete kupit v obchode tento sirup, prilozila som na poziadanie aj tento na DOMACI sposob. Tiez je to velmi jednoduche ked mate potrebne prisady. http://varecha.pravda.sk/recepty/domaci-kukuricny-sirup/14379-pouzi.html

    Domáci Marshmallow - obrázok 4

Diskusia k receptu

sjuz
no, krásny mixér v prvom rade:)), honestka, a potom recept ja síce nepoužijem, ale musím povedať, že domáci sa mi páči viac, ako tie umeliny v obchodoch... :)
babidka
pekny recept @honestka , konecne viem ako sa robia prave marshmallows:-) Pre tych co budu hladat kukuricny sirup v obchodoch - kupila som ho v M&S a raz aj v Metro, nedavno som ho videla v jednom supermarkete u nas , takze asi az taka vzacnost to nebude :-)
frezia68
Bola som veľmi zvedavá na ten recept,tak už viem :-),hoci asi robiť nebudem.Ale tiež som zvedavá:" je niečo,čo Ty nevieš,alebo nepoznáš?" Si veľmi šikovná :-))) a v cudzine sa nestratíš.
hubarka35
vidim dalši super receptik no mohla by si dat foto urobeneho marsmallovs....lebo neviem či sa no to dat..a kolko ti vyšlo toho....
hortenzia51
výborný recept.. musií vyskušať.. ukladam KK-
je to iný ako môj marcipan aje určite aj bielučky,,chyba tu foto už hotoveho Marschmallows..ten robot je na reprezentáciu...
jerica
@honestka je radosť čítat Tvoj postup práce, to musí pochopiť kto len trochu pečie,ja nerobievam torty,ale pre nevestu bude inšpirácia,ona pečie torty,preposielam :-))
piglin
zaaavidim ti KitchenAida:)))))))))))))))
sovka62
Toto celkom určite vyskúšam, už len pre tú nádej, že v hotových cukríkoch hádam nebude cítiť umelinu, ako v tých kupovaných, Ve´d ani nemá z čoho. Ďakujem.
alenka0901
Podobne ako "hubata" tiež by som to asi nevedela spraviť a asi by som mala problém zohnať všetky potrebné suroviny k tomu. Ale určite sú vynikajúce.
remcula
Hmm, hodně jsem o tom slyšela, používá se hodně místo marcipánu, ale asi bych taky nesehnala vše, co by bylo třeba.
kuchticka
@honestka , ten mixer!!! Velmi pekny a iste nie lacny. A vediet robit doma marschmalows je tiez pre mna k udivu. Ja bych to iste nikdy ani neskusala, ale obdivujem ta.
julica
krásny mixér, ale kde je marshmallows :)))
honestka
Dakujem Katka, zelam ti vela uspechov v tvojom businesse, aby sa dlho darilo.
honestka
Mozno to vezme tento link, inac mas pravdu, na YT ako vobec na web strankach sa dnes uz najde asi vsetko.



honestka
Neviem akym zazrakom zmizol, /alebo som si vymazala sama?/ ...koment v ktorom som VAM vsetkym dakovala za pozornost a ponukla, ze ho teda vyrobim, aj ked ho nemam na co pouzit, pretoze preferujeme kremove troty hoci uznavam, ze potahovane fondantom su ovela elegantnejsie...
== Kedze @Katkarina2511 ma nakopla na YT, myslim ze nie je potreba ho vyrobit - tam vidno velmi dobre ako cely postup vyjde. tiez som priamo v recepte uviedla ake je ho mnozstvo z tychto surovin.
Takze teraz uz nemenovite este raz, vsetkym velke DAKUJEM!
A recept som pridala len preto, ze som ozaj myslela na tie devy, ktore hovoria len o farebnych cukrikoch, takze robit ho podla mojho doporucenia samozrejme nie je podmienka.
mariaklara
honestka, stále mi to vŕta v hlave, zvládla by som to s domácim bežným šľahačom- mixérom?
honestka
@mariaklara. aky mas stroj? vymiesi ti bezne huste cesto na chlieb? ak ano, tak sa nemas coho obavat- ako som povedala s metlou ho budes slahat o nieco dlhsie, ale kvalitu dosiahnes. skus iba z polovicky. je to len o nieaco hustejsie ako ked sa slahaju bielky s cukrovym sirupm a preto su dobre tie rychle otacky. mozno ze budes velmi milo prekvapena ake je to jednoduche...
mariaklara
honestka, prosím ťa, poraď mi, kde kúpim ten sirup? Pýtala som ho jednote, v diskonte, v hypernove, všade krútili hlavou a dívali sa na mňa ako na čudo. Mám sa pozrieť v obchode so zdravou výživou ?
sandratamer
@mariaklara , ja ho kupujem v BIO obchode. Keď si dobre pamätám, stál okolo 2 Eur, 500 g balenie, ale tou cenou si nie som istá... Zajtra ti pozriem.
honestka
@mariaklara : Obycajne v BIO obchodoch su viacej informovani a dostaneme veci, o ktorych v normalnych nevedia, ale keby niet Sandriky,(Dakujem) nevedela by som ti poradit, lebo nebyvam v SK.
== Ak nedostanes hotovy, ani to nie je to problem, poslem ti recept ako urobit tento sirup.
mariaklara
Toto je super, tu hneď dostanem odpoveď. Sandri, ďakujem ! Honestka, všimla som si, že nežiješ na SK, to som sa len zato pýtala, že ty vždy vieš poradiť. Obom vám ďakujem!
honestka
@mariaklara : pokusala som sa pridat recept, ale zda sa, ze aj ked spite, varecha nespolupracuje a nepustilo ma dalej ukladat recept ani na pokracovanie, takze budem sa pokusat v sobotu. dakujem.
mariaklara
Dnes som zohnala sirup, keď sa do toho pustím, napíšem ti ako som dopadla.
honestka
tesi ma to, odfot potom flasku v akej sa predava a napis pre dalsich aj kde a kolko stoji. Takze teraz sa mozu zdobit torty veselo a dovtedy mozno zistime, co su to za prasky, ktore sa pytaju do tohto sirupu aby sa dal vyrobit doma aj ten pre tych, co nemaju moznost odskocit si do speci obchodov. A Dakujem.
mariena1
No musim si najst čas a vyskušat,lebo ja spotrebujem dost tych cukrikov na torty,kukuričny sirup mam,použivam zase do mliečneho marcipanu,vdaka ...
silvi
chápem, že KitchenAid je drahá značka ale vyfotiť tento stroj s nejakými sáčkami, bez postupu mi príde trápne. Veď kľudne sa pochváľ nabudúce aj v diskusii @honestka ak to potrebuješ. To akoby som chcela odfotiť ako češem psa, no nafotila by som môj penzión.
katarina2511
@silvi Uz zasa ironia, zavist alebo ako to chapat. Skutocne treba stale rypat do niekoho? Ten stroj je skutocne dolezity v tomto recepte. Nie je drahy, ma normalnu cenu. Zijeme v Canade Honestka aj ja. Mame spotrebice, ktore sa predavaju tu. Nic extra, normalny robot, ktory je v kazdej domacnosti. Ale ten Tvoj koniec komentu vyznel ako pochvala, ze mas penzion, alebo si liecis svoje ego? Kludne penzion odfotografuj ked budes zasa cesat svojho psa a uverejni fotky. Pokukame a pochvalime, nebudeme kritizovat. Tesime sa na fotky.
tatranocka
@silvi to si o 02:46 vstala,aby si vypľula túto jedovatú slinu? @honestka tu dáva vynikajúce rady a recepty a ty sa tu dožaduješ pozornosti ? Toto je fakt trápne na dospelých ľuďoch.Jedna taká istá mi vypisuje do TS a keď jej nikto nereaguje s ódami na recept,tak si tam komenty píše sama.Ja si len želám,aby to @honestka nevzdala,aj keď už tu fakt musela pregĺgnuť všeličo.
evusik
@silvi ty si asi ten postup vôbec nečítala... zbadala si robot a poďho písať... keby si si prečítala, zistila by si, že recept je napísaný výborne a zrozumiteľne a všetko, teda aj obrázky, majú svoj zmysel.... a vôbec ty čo máš penzión a k tomu ešte aj psa závidíš niekomu robot?
@honestka vždy poradila a pomohla a nikdy nikoho neurážala ako podaktorí...
@tatranocka súhlasím... tie TS nám bol čert dlžen...
tatranocka
@evusik ja najbližšie tú TS skopírujem a urobím z nej verejnú správu,aby si každý prečítal,že ma obťažuje a kradne mi môj čas, človek,ktorý reaguje na jedno mňam 3x svojimi nič nehovoriacimi výlevmi.
helanka
@silvi : to ako pracuje tvoj modzog?
co tu vypluvas za nazory aj v inych komentoch je ozaj nedostojne.
Pacni sa po hlave a zobud sa. Ale potom uz asi nebudes vediet citat recepty vobec.
Redakcia, niektore komentare by ozaj nemali patrit na takuto stranku hlavne ked tu vystraja skupina, ktoru kazdy kritizuje.
Ako spominali predomnou nie je to POKEC stranka.
howgh? alebo nie?
jerica
Nie je moje, niekoho urážať, ani dehonestovať prácu ktorou sa prezentuje na web stránke, ale aj na iných portáloch, je to pod úroveň môjho zmýšlania, ale musím sa ozvať, nedám dopustiť aby sa niekto pustil do a na @honestka .

@tatrano čka,@katarina2511 ,@evusik ,@helanka , moje dievčatá, veď stačilo si od @silvi pozrieť čo "vyplodila" ! posledný jej príspevok /zazitky/svokra-je-lotra/ to môže dať iba osoba s IQ húpacieho koníka, bez urážky, je to môj osobný názor.
Vážim si každý pridaný riadok od našej @honestka , hlboko si vážim jej vedomosti a s akou pokorou sa dokázala vyrovnať s necitlivými a niekedy aj urážlivými narážkami na jej komentovanie.
Určite by som nedovolila (keby to bolo v mojej kompetencii) pustiť virtuálnu osobu s nickom ako je aj @silvi a aj jej podobným:-(
Len toľko.
hviezdickaz
@jerica , bohuzial takych ako je ona a jej podobnym je tu bohuzial dost ... co je tu na skodu, ale pochybujem, ze tu s tym niekto nieco spravi ... tu pomoze hadam len ignoracia ,inak to nevidim :(
jerica
@hviezdickaz , je to smutné, len musím s tebou na sto % súhlasiť, rozmonžili sa tu ako mandelinky na zemiakoch, nie a nie vyhubiť, aj keď ručne, stručne, písomne, možno aj ústne, nebodaj dáky postrek by sa zišiel :-(
tým sa nechcem dotknúť adminiek :-)
honestka
@silvi ,
tak tebe ozaj zaiadna seriozna odpoved nepatri nielen pri tomto komente ale mnohokrat ani pri inych tvojich "speci" vyjadrovackach sa inde.
Urazat ta nebudem je to pod moju uroven aj preto ze, sa vyznamenavas sama tak ako mnho dalsich ktori nevedia komunikovat na verejnych strankach!
Asi Dobre, ze si troska tu uz vychladla, ci sklapla...

Vsetkym VAM horeuvedenym dievcatam velmi pekne dakujem za obhajobu ale aj tak mi ostava pocit, ze tu je momentalne teraz radsej drzat sa stareho prislovia: "Mlcat je zlato" alebo komenty ci rady udelovat skromne.
radost
@honestka
tak-ako v ľudskej spoločnosti všeobecne-sme ľudia rôzni-tak je to aj na VARECHE-bo je tu aktívnych už veľa ľudí-tak sa nájdu-ale zriedka-i ľudia zraňujúci city...prosím-ber to z nadhľadu..vždy sa teším na tvoj recept..či radu..
neodmlčuj sa..
ved-čo nás nezabije-to nás posilní...:-)
želám pekný deň..
u nás horúco...+36°...a mimoriadne suchý mesiac..schne nám sľubne vyzerajúca úroda v záhradkách a na poli..:-(

ako u vás?
honestka
dakujem ti zmierujuca dusa.
Tvoj nick je ozaj primerany k tomu cim tuto stranku udrzujes v pohode a v @radost - i. Uznavam tvoje slova.

Oproti vasim horucavam dnes tu mame zamracene a zrejme sa schyluje k dazdu.
Aj preto nebrani nic tomu, aby som neupiekla moj tvaroznik tentoraz s pridavkom marhuliek. pozdravujem ta.
viera1
@honestka ani nevieš,ako som sa potešila,že si sa ozvala.Chodievam tu teraz málo (sú dôvody),ale často myslím na teba.Zdalo sa mi,že už si tu dávno nebola.Želám ti všetko dobré,Viera.
honestka
@viera1 , dakujem.
ver ze mi stranka velmi chybala, ale co si uviedla v zatvorke plati aj pre mna. dlzila som sem vsak odpovede a tak som si dala za ulohu dnes dat vsetko na poriadok. Chcela som pouzit TS ale zmizlo mi z nich vsetko co tam bolo a tak schranke dalej nedoverujem.
obcas ma prsty palili k pridaniu sa do debaty, ale ako sa to vsetko pri tych mojich poslednych zomlelo, nechcela som dalsi konflikt. pozdravujem ta.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia