Domáci králik s tekvicovým prívarkom a knedľou

Autor receptu: olinecka

Urobila som manželovi radosť a pripravila mu králika.

20 minút
príprava
60-70 minút
na 190 °C

Postup

  1. Králika umyjeme a pokrájame na kúsky,cibuľu o čistíme nakrajáme na kolieska.Soľ,korenie na divinu a štyroch farieb ,červenu papriku sladkú mletu,pretlačeny cesnak dáme spolu do menšej misky ,zmiešame.Kúsky mäsa ,cibuľu dáme na dno sačka posypeme zmesou toto zopakujeme kym naplníme vrecko na pečenie vrch zaviažeme a dáme do zapekacej misy.
  2. Vložíme do vyhriatej rúry na 190 stupňov a pečieme60-70 minút. Pred dopečenim vrecku na vrchu urobíme otvor a rúru vypneme.
  3. Tekvicu očistíme a nastrúhame na jemno,maslo rozpustíme pridáme tekvicu,kôpor ,soľ dusíme asi 15 minút do mäkká.V smotane rozhabarkujeme múku a cez sitkom vlejeme do tekvice. Za stáleho miešania necháme prejsť varom.Nakoniec dochutíme octom cukrom podľa seba.Podávame s knedľou kysnutou alebo žemľovou.Dobrú chuť!!!!!!