Domáci chlieb

8iwushqa1 - fotka8iwushqa1, 26. augusta 2012
Domáci chlieb
Foto: 8iwushqa1

tento chlieb ma naučila piect moja mamina a máme ho velmi radi..lepší ako kupovaný :)

90 minút
príprava
60 minút
na 250 °C

Suroviny

1kg
1 a 1/2 kocky
1čl
2čl
3čl
6-7 dcl
2-3 ks
podla chuti




Postup

  1. 1

    Do misy si dáme múku,kvások,kmín,sol,ocot,nastrúhané zemiaky,vl.vodu a slnečnicu a všetko vymiesime na hladké cesto a necháme ho pol hodiny kysnút.Po vykysnutí dáme cesto na pomúčenú dosku,premiesime a znova necháme pol hodinu kysnút.Po vykysnutí znova premiesime a formujeme do tvaru chleba.Hotový chlieb dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme pol hodinu kysnút.

    Domáci chlieb - obrázok 1
  2. 2

    Po vykysnutí chlieb potrieme studenou vodou a dáme to rozohriatej trúby a pečieme cca 15-20 minút pri 250 stupnoch pokial nechytí hnedkastú farbu.Potom pečieme 50 minút pri 170 stupnoch.Počas pečenia ho potrieme vodou aspon 3-4 krát.Po upečení ho potrieme ešte raz.Chlieb pred tým ak ho vložíme do trúby možme posypat sezamom.

Diskusia k receptu

marijanka712
velmi krásne sa ti vydaril a tá božská vôňa pri jeho pečení sa nedá nahradiť ničim - si šikulka tvoja rodinka má s teba iste radosť ...
tatranka
Si šikovná.Krásny a naozaj vydarený chlebík.Škoda,že nie je foto po prekrojení chlebíka.Štruktúra je veľmi dôležitá.
effy
Vyzerá super, dnes večer ho vyskusam upiect :-)
maykatete
Chlebik som upiekla a teraz sa chladi. Neviem sa dockat. Vyzera, ze sa podaril. Len ja som ho piekla trosku inak. Podla receptu na chlebik bez misenia. Cize dala som ho do rimskeho hrnca a prikryla pokrievkou na polhodinu a potom som ho dalsiu polhodinu dopekala bez pokrievky. Tak dam vediet ci to bude jedle aj takto. :o)
maykatete
Podaril sa aj takto. ;o) Len by som dala asi trosku viac soli. Ale inak je chutny. Som zvedava co povie zvysok rodiny.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia