Domáci chlebík

Autor receptu: sany11

Chlebík je veľmi chutní a zakaždým iný.ja ho robím raz zo semiačkami (sezam.semiačka,ľanové semiačka,slnečnic.semiačka),raz s bylinkami (bazalka,pažitka),alebo len taky s kmínom a zakaždým nám veľmi chutí.ak chcete vyskúšajte.

Postup

  1. Do misky nasypeme muky v strede si urobim jamku a do nej pomrvim 1/2 kocky droždia,nalejem teplu vodu aby bolo droždie zaliate,zatial pridam med,sol,kmín,olivov.olej,zvyšnú vodu a vypracujem cesto.
  2. necham kysnúť 45min.
  3. na plech dame papier.na peč.,vyklopime z misky vykysnute cesto a sformujeme do tvaru chlebika.do pol deci vody dame štipku soli,1čl slneč.oleja a potrieme chlebik(neminieme cele množstvo vody,iba kolko treba na chlebik)
  4. dame piecť do vyhriatej rúry 200°C na 15 min,potom teplotu znižime na 180°C a pecieme dalej 15 min.(chlebik si sledujeme)
  5. upečeny chlebík.