Domáci chlebík
Autor receptu: sany11
Chlebík je veľmi chutní a zakaždým iný.ja ho robím raz zo semiačkami
(sezam.semiačka,ľanové semiačka,slnečnic.semiačka),raz s bylinkami (bazalka,pažitka),alebo
len taky s kmínom a zakaždým nám veľmi chutí.ak chcete vyskúšajte.
Postup
- Do misky nasypeme muky v strede si urobim jamku a do nej pomrvim 1/2 kocky droždia,nalejem teplu vodu aby bolo droždie zaliate,zatial pridam med,sol,kmín,olivov.olej,zvyšnú vodu a vypracujem cesto.
- necham kysnúť 45min.
- na plech dame papier.na peč.,vyklopime z misky vykysnute cesto a sformujeme do tvaru chlebika.do pol deci vody dame štipku soli,1čl slneč.oleja a potrieme chlebik(neminieme cele množstvo vody,iba kolko treba na chlebik)
- dame piecť do vyhriatej rúry 200°C na 15 min,potom teplotu znižime na 180°C a pecieme dalej 15 min.(chlebik si sledujeme)
- upečeny chlebík.