Domáci chlebík po taliansky (fotorecept)
Autor receptu: bejgi
Dala som sa na pečenie chlebíkov, kombinácia receptu talianskeho chleba a slovenského, tu
je výsledok :)
10 porcií |
180 minút príprava |
60 minút na 250-175 °C |
Postup
- Po dvoch hodinách vypracovania cesta položíme opatrne do opekacej nádoby narežeme asi na 1cm do hĺbky cesta priečne rezy nožom. a dáme na 175 stupňov C, 1 hodinku upiecť v elektrickej trúbe. Každých 15 min. potrieme slanou vodou a posekanými bylinkami.
- V poradí pridávam do nádoby vodu,cukor,soľ,peper,bazalku,rozmarín,olivový olej,smotanu,múku a na koniec droždie a zemiaky.
- Kto nemá pekárničku. Pripravíme si kvások z vody,cukru a droždia. Odvážime si múku do nádoby, pridáme soľ,peper,bazalku,rozmarín,olivový olej,smotanu,zemiaky a na koniec pripravený kvások. Vypracujeme cesto min.pol hodiny. Po pol. hodine cesto prekladáme ako uterák niekoľko krát po 15.min intervale, v polovici prekladania a kysnutia cesta pridáme na polovicu pokrájané olivy. Po dvoch hodinách vypracovania cesta položíme opatrne do opekacej nádoby, narežeme priečne rezy do cesta nožíkom a dáme do predom vyhriatej rúry na 250C.
- Po vložení cesta na chlieb, znížime teplotu na175 stupňov C a pečieme 1 hodinku v elektrickej rúre. Každých 15 min. potrieme slanou vodou a posekanými bylinkami.
- Upečený chlebík dáme vychladnúť na mriežku.
- a môžeme vychutnávať vôňu a pôžitok taliansko-slovenského chlebíka :)