Foto: shukvacik
60 minút
príprava
príprava
14 dní minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do hrnca si dáme všetky ingrediencie na nálev a necháme prevariť
- 2
Špekačky narežeme po dĺžke až ku koncu ( nie prerezať ! ) Cibuľu nakrájame na kolieska, a 2-3 kolieska dáme dnu do narezanej špekačky. Môžme dať aj čili papričku, cesnak, potrieť mletou čer. paprikou ... ( všetko podľa chuti ) ...
- 3
Na dno fľaše uložíme vrstvu cibule, cesnaku, feferóniek, nakrájané uhorky na kolieska a uložíme na to špekačky na jednu vrstvu cca 3-4 KS. Takto striedavo ukladáme vrstvy až po vrch fľaše, na koniec to ukončíme vrstvou cibule, uhoriek, cesnaku a feferónkami
- 4
Na koniec to zalejeme nálevom a uzavrieme fľašu. Fľašu dáme odležať na studené miesto aspoň na 14 dní. - Ja osobne som použil špekačky z obsahom mäsa minimálne 85%
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Perfektný recep, ukladám ...
tie špekačky treba pred rozrezaním ošúpať? Ďakujem za odpoveď.
Nesupem. Tiez davam tie "vysokooktanove". A potvrdzujem, ze 14 dni nikto nevydrzi.