Domáce šifliky s kapustou

Autor receptu: pacun110

Toto jedlo mi evokuje velikánsku jedáleň,strašne veľa detí v dlhom rade,drevené výdajné okienko,za ním tučná kuchárka s červenými lícami a na okennej doske 2 misky – jedna s práškovým cukrom a druhá so soľou...Tak som sa rozhodol prekvapiť rodinku a tieto zašlé časy,keď sme v školských laviciach drali gate, si pripomenúť...

5
porcií
35 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Do,na dosku, vysypanej múky,som si urobil jamôčku,prisypal trošku soli a vyklopil tam jedno vajíčko.
  2. Prilial som tam letnú vodu a miesil a miesil...
  3. ...až som z toho vymiesil takúto hrudu cesta.
  4. Tú som si na tenko rozvaľkal ,nakrájal na tenké pásy,
  5. Naukladal na seba a nakrájal úhľadné štvorčeky – fliačky,či šifliky.
  6. Nasypal na plech a nechal,v teple, pár hodín,za občasného poprehadzovania, preschnúť.
  7. Hlávku kapusty som nahakloval na drobno....
  8. cibuľu na drobno,
  9. tú som podusil na oleji a pridal,predtým trochu posolenú kapustu a udusil do mäkka.Okorenenú!
  10. Fliačky som uvaril v osolenej a trochu oolejovanej vode
  11. A vybral som ich do misy. NEPRÉMÝVAŤ!!!!
  12. Primiešal som podusenú kapustu
  13. A hotovo!!!!
  14. Zdravý a výdatný obed do práce je uvarený!Či už na slano,alebo na sladko!!!