Višňové rožteky

Domáce rožteky plnené višňami

Autor receptu: razomzastolom

Recept na veľmi chutné rožteky s višňami.* Ako plnku môžete použiť aj rôzne džemy, orechy alebo tvaroh. Rožteky sú mierne sladké a majú štruktúru lístkového cesta.

32
porcií
40 minút
príprava
15-20 minút
na 210 °C

Suroviny

Postup

  1. Do múky pridať soľ, vanilkový cukor, bravčovú masť a dôkladne premiešať. Potom pridať vodu, ocot a vypracovať cesto. Cesto zabaliť do potravinovej fólie a dať na 12 hodín do chladničky.
  2. Cesto rozdeliť na 2 rovnaké časti. Každú polovicu cesta rozvaľkať do okrúhleho tvaru s priemerom 25 cm. Rozvaľkané cesto rozrezať na 16 trojuholníkových kúskov. Na každý dať po dve višne a zrolovať do tvaru rožtekov. Podobne zopakovať aj s druhou časťou cesta. Piecť 15-20 minút pri 210 °C.
  3. Vychladnuté rožteky posypať práškovým cukrom.
  4. Postup prípravy vo videorecepte na YouTube za odkazom (alebo viď zdroj): https://youtu.be/awk0I_Wow5U