Domáce pečivo

mataliptak - fotkamataliptak, 5. februára 2012

Velmi sa mi zapáčilo rohlíky od @pn a tak som ich dnes večer vyskúšala len som kúsom recept skombinovala s iným Zobraziť celý popis Velmi sa mi zapáčilo rohlíky od @pn a tak som ich dnes večer vyskúšala len som kúsom recept skombinovala s iným , dala som trošku menej oleja a takto sa podarili.... a sú vynikajúúúúce , vrele odporúčam .... deti tvrdia , že sú božské.... :-)

Suroviny

1 kg
300 ml vlažné
300 ml vlažná
100 ml
80 g
2 KL
2 KL




Postup

  1. 1

    Z droždia , mlieka , vody a cukru urobím kvások . Múku nasypeme do misy a pridáme olej , ked je kvások vykvasený prilejeme , pridáme sol a vypracujeme cesto . Bolo tuhšie ako som zvyknutá ked robím buchty ale asi o 15 minút bolo krásne nakysnuté .... z vykysnutého cesta som si urobila 12 rožkov , 12 žemlí a 2 pletenky...

    Domáce pečivo  - obrázok 1
  2. 2

    na plechu necháme ešte chvilu podkysnúť a pečieme v prehriatej rúre na 220 stupnov 10 minút potom stiahneme a na 180 ešte asi 5 minút .... Rožky ešte teplé pojedli kým sa žemle piekli , tak na foto ostali už len pár :-) a tie si zajtra ráno moj syn berie na lyžiarsky :-) najlepšie sú s čerstvým masielkom ... mnaaaaaam odporúčam a to vrelo :-)

Diskusia k receptu

vierik
Máš ich prekrásne,tiež ma inšpirovali od @pn ,ale Tvoje ma dostali už úplne,takže skúšam zajtra...:-)
smorko
Nádhera,už len zahryznúť.Ukladám do KK.
damisa
už sa zbiehajú slinky, vyskúšam určite..
pacik
Krásne, už sa teším na pečenie ...
zdenka1009
Krásne je aj tvoje pečivo,..len mi prezraď čím si potierala pečivo..) Ď.
mataliptak
@zdenka1009 no tieto čo som robila včera som potierala len s teplou vodou so solou ... ale aj dnes som ich piekla rovno z dvoch dávok a tie som potierala so žltkom do ktorého som pridala trochu teplej vody .... tak boli viac lesklé ...
ocino4
aj ja som ich už vyskušala,doporučujem aj ostatným-vyborné
vierik
Už mi kysne cesto,tak som zvedavá či sa aj mne podaria takéto pekné :-)
evanaaa
Ešte som nepiekla, ale sa dávno chystám, ja by som robila celozrnné, asi budú hutnejšie, ale biele pečivo už nejeme, aj keď mi naň, aspoň na tvojom zábere, slinky tečú. A mliekom si neskúšala potierať, dá sa?
evanaaa
Zabudla som - na obrázku ako maľované, ako z obchodu ale len výzorom, také chute sa tam nedosiahnu. A sú dobré aj na druhý deň?
cica2
nádherne sa ti vydarili, tiež som rada, keď si môžem pečivko doma upiecť....kk :-)
mataliptak
@evanaaa ano sú dobré ajna druhý den - sú výborné ..... práve ich ranajkujem a sú mnam mnam :-) a mliekom som neskúšala potierať ale skúsim :-)
mataliptak
@evanaaa ja som tiež včera robila aj s pridaním špaldovej múky a sú vynikajúce ... dala som asi 800 gr hladkú a 200 špaldovú a sú krásne a chutné ...
monika286
ja som ich včera piekla a rodina bola nadšená sú výborne......budem piecť určite často :D
mataliptak
@nympha11 Anika určite vyskúšaj sú vynikajúce a ešte lepšie sú ked pridáš asi 100gr pšenično ražnej múky alebo špaldovej ... vtedy sú jedna báseň :-)
nympha11
@mataliptak dnes som robila, sú perfektné, len žemličky mi až tak krásne nenarástli...mám podozrenie, že som ich urobila príliš tenké :-) ale rožky sú mňááááám, spolu s dcérkou sme zjedli celý jeden plech :-D
zdenula222
ahoj super recept ja som trošku zmenila dala som 800g hladkej múky a 200g celozrnnej múky......super cesto :) ďakujem za recept :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia