Domáce pappardelle s kozím syrom, cherry paradajkami a rukolou fotorecept
Jozef Riska
šéfkuchár Radisson Blu Carlton Hotel – Savoy Restaurant v Bratislave, 12. marca 2021
šéfkuchár Radisson Blu Carlton Hotel – Savoy Restaurant v Bratislave, 12. marca 2021
Foto: Peter Ondrejka
4
porcie
porcie
Postup
-
1
Pappardelle: Do múky urobíme priehlbinu a rozbijeme dve vajíčka. Premiešavame rukou, kým hmota nezačne jemne hrudkovatieť. Potom prilejeme máličko vlažnej vody. Miesime spolu asi 5–6 minút, potom cesto necháme vo fólii odpočívať v chladničke aspoň polhodinu.
-
2
Odpočinuté cesto rozvaľkáme a krájame na široké dlhé rezance – pappardelle.
-
3
Cestoviny varíme v dobre osolenej vode asi 7 minút.
-
4
Na rozpálenej panvici orestujeme na olivovom oleji cherry paradajky, pridáme uvarené pappardelle s troškou vody, v ktorej sa varili, maslo a dochutíme soľou a korením. Premiestnime mimo ohňa, na cestoviny natrháme kúsky kozieho syra a posypeme ich čerstvou rukolou.
Somolina je pšenica a kuchár v recepte robí z čistej kukuričnej múky . Nie je toi isté. Vyskúšam, mám jemnú kukuričnú múku doma.