Domáce pappardelle s kozím syrom, cherry paradajkami a rukolou fotorecept

Jozef Riska
šéfkuchár Radisson Blu Carlton Hotel – Savoy Restaurant v Bratislave, 12. marca 2021
Domáce pappardelle s kozím syrom, cherry paradajkami a rukolou (fotorecept)
Foto: Peter Ondrejka
4
porcie

Suroviny

200 g (alebo semolina)
2 ks
trochu
150 g
150 g
100 g
50 g




Postup

  1. 1

    Pappardelle: Do múky urobíme priehlbinu a rozbijeme dve vajíčka. Premiešavame rukou, kým hmota nezačne jemne hrudkovatieť. Potom prilejeme máličko vlažnej vody. Miesime spolu asi 5–6 minút, potom cesto necháme vo fólii odpočívať v chladničke aspoň polhodinu.

    Domáce pappardelle s kozím syrom, cherry paradajkami a rukolou (fotorecept)  - obrázok 1
  2. 2

    Odpočinuté cesto rozvaľkáme a krájame na široké dlhé rezance – pappardelle.

    Domáce pappardelle s kozím syrom, cherry paradajkami a rukolou (fotorecept)  - obrázok 2
  3. 3

    Cestoviny varíme v dobre osolenej vode asi 7 minút.

    Domáce pappardelle s kozím syrom, cherry paradajkami a rukolou (fotorecept)  - obrázok 3
  4. 4

    Na rozpálenej panvici orestujeme na olivovom oleji cherry paradajky, pridáme uvarené pappardelle s troškou vody, v ktorej sa varili, maslo a dochutíme soľou a korením. Premiestnime mimo ohňa, na cestoviny natrháme kúsky kozieho syra a posypeme ich čerstvou rukolou.

    Domáce pappardelle s kozím syrom, cherry paradajkami a rukolou (fotorecept)  - obrázok 4

Diskusia k receptu

dogagador
Pappardelle aj fetuccini dostat priam nekutocne v Billa, su neznackove, jednoducho iba Billa, vyrabane v Taliansku, original, semolina muka. Roievam s tvarohom, toto bude super spestrenie.
marienka44
@dogagador (13.3.2021 14:42)

Somolina je pšenica a kuchár v recepte robí z čistej kukuričnej múky . Nie je toi isté. Vyskúšam, mám jemnú kukuričnú múku doma.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia