Domáce lokše fotorecept
Foto: Viktoria1131
12
porcií
porcií
30-40 minút
príprava
príprava
1,5 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky v šupke uvaríme. Uvarené zemiaky ošúpeme a nastrúhame na najmenšom struháku.
-
2
Pridáme 110-115 g múky (samozrejme, pridáme ešte podľa potreby), 3-4 g soli a premiešame.
-
3
Cesto položíme na dosku a vytvarujeme ako je na fotke.
-
4
Pomúčene cesto rozkrájame na menšie časti a každú valčekom ho vyvaľkáme do kruhu.
-
5
Rozvaľkané cesto dáme na rozohriatu panvicu a upečieme lokše. Keď sú už hotové, ja ich vždy trošku pomastím. Prajem dobrú chuť.
Tak je miluju, ve Vajnorech vzdy i jak pises, ale tak me pali zaha!! K vzteku, vid? Ale neodolam a vzdycky si jeden dam!
Kup si nasu slovensku mineralku-Fatru(s bielou nalepkou na flasi) a nebude ta palit zaha,mozes si ich dat aj viac.... ;-).pekny vecer vsetkym;)
Ja tiež lekvár nie a keď upečieš lokše doma osladíš si mak podľa svojej chuti, ani ja veľa nesladím.