Domáce lekvárovo-orechové rožky fotorecept
Jednoduché na prípravu podľa našich starých mám.
príprava
na 190 °C
Suroviny
| Cesto : | |
| 600 g |
|
| 100 g |
|
| 1 ks |
|
| 150 ml vlažné |
|
| 200 ml |
|
| 1 PL |
|
| 30 g |
|
| 1 ČL |
|
| Plnka: | |
|
|
|
|
|
|
| Okrem toho: | |
| na potretie cesta |
|
| na posypanie |
|
Postup
-
1
Príprava surovín na cesto.
-
2
Do vlažného mlieka dáme 1 PL cukru, 1 PL múky a rozdrobíme droždie. Necháme nakysnúť kvások. Múku preosejeme do väčšej misy, pridáme soľ, kyslú smotanu, bravčovu masť, vajíčko a kvások.
-
3
Vypracujeme hladké cesto, ktoré dáme na teplé miesto vykysnúť.
-
4
Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku.
-
5
Rozdelíme na 6 rovnako veľkých bochníkov.
-
6
Plnka: Lekvár slivkový zmiešame s vlašskými orechami, viď foto.
-
7
Každý bochník rozvaľkáme do kruhu a prekrojíme na trojuholníky. Plníme plnkou a zrolujeme do rožka.
-
8
Plech vyložíme papierom na pečenie a poukladáme rožky, ktoré potrieme rozšľahaným vajíčkom. Rúru predhrejeme na 190 stupňov pečieme 20-25 minút do zlatista.
-
9
Po upečení necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť.









Ďakujem.
Trefa - baculaté!!