Orechové rožteky
Domáce lekvárovo-orechové rožky (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Jednoduché na prípravu podľa
našich starých mám.
35 minút príprava |
20-25 minút na 190 °C |
Postup
- Príprava surovín na cesto.
- Do vlažného mlieka dáme 1 PL cukru, 1 PL múky a rozdrobíme droždie. Necháme nakysnúť kvások. Múku preosejeme do väčšej misy, pridáme soľ, kyslú smotanu, bravčovu masť, vajíčko a kvások.
- Vypracujeme hladké cesto, ktoré dáme na teplé miesto vykysnúť.
- Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku.
- Rozdelíme na 6 rovnako veľkých bochníkov.
- Plnka: Lekvár slivkový zmiešame s vlašskými orechami, viď foto.
- Každý bochník rozvaľkáme do kruhu a prekrojíme na trojuholníky. Plníme plnkou a zrolujeme do rožka.
- Plech vyložíme papierom na pečenie a poukladáme rožky, ktoré potrieme rozšľahaným vajíčkom. Rúru predhrejeme na 190 stupňov pečieme 20-25 minút do zlatista.
- Po upečení necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť.