Domáce knedle

mariana33 - fotkamariana33, 11. júna 2012
Domáce knedle
Foto: mariana33

Bez domácej knedle si moja rodina nevie určité druhy jedál ani predstaviť. Ich príprava je jednoduchá a rýchla. A chuť, tá je neporovnateľná s Zobraziť celý popisBez domácej knedle si moja rodina nevie určité druhy jedál ani predstaviť. Ich príprava je jednoduchá a rýchla. A chuť, tá je neporovnateľná s kupovanou:o)

90 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
cca 3  dcl
1/2  kocky
1  PL
1/2  KL
1 ks




Postup

  1. 1

    Z vlažného mlieka, droždia a cukru si pripravíme kvások. Vykysnutý kvások zmiešame s múkou, vajíčkom a soľou. Vypracujeme cesto. Môžme použiť na vymiesenie cesta domácu pekáreň, ale ja to robím ručne ako moja babka a svokra:o)

  2. 2

    Cesto necháme hodinku na teplom mieste kysnúť. Po vykysnutí si cesto rozdelíme na 2-3 rovnaké časti. Vytvarujeme knedle. Necháme ich postáť cca 20min(ak budeme používať parný hrniec, tak ich necháme postáť v ňom).

  3. 3

    Ja parím knedle v parnom hrnci, ale dajú sa pariť aj "klasika" na utierke. Ak použijete parný hrniec, tak jednotlivé nádoby potrieme olejom aj zo spodnej strany, aby sa knedle neprilepili. Knedle paríme v parnom hrnci 25min. a na utierke 20min. V parnom hrnci sa dajú pripraviť všetky naraz.

    Domáce knedle - obrázok 3

Diskusia k receptu

modrykamen
Kto by jedol kupované, keď má na stole také krásne domáce knedle. Taká mladá a taká šikovná.
lia66
Veru, veru-pripájam sa k modrémukamenu-šikovnica, šikovná si Ty...krásne knedle, a určite aj oveľa lepšie, ako kupované!!!
heliana
Ahoj, recept mám taký istý, ale parím ich na utierke. Pozerala som si ponuku parných hrncov, je ich strašne veľa. Môžem poprosiť nejakú radu, čo zohľadniť pri kúpe?
hviezdickaz
krasne knedle,aj ja ich parim a su neporovnatelne chutnejsie ako varene ... a domace su domace :))
gamaria
odkedy som si na minulé vianoce kúpila parák -obyčajný Tesco- knedle a buchty na pare robím len doma. Rodinka nechápe ako sme predtým mohli jesť kupované. Tak isto mäso je výborné z paráka. Podobné cesto robím aj ja
elian44
Máš ich prekrásne. Ešte si kúp pekáreň a potom to budeš mať ako ja, cesto vymieša pekárnička a paráčik urobí knedle:)
luclip
ja ich varím priamo na vode, ale cesto je to isté... sú veľmi chutné
marijanna
..UKLADAM RECEPT JA NIE SOM OD KNEDLIKOV ZJEM,,ALE MOJ SYN VZDY KED PRIDEME DOMOV NA SK TAK SA ICH NEVIE OJEST A MOJA MAMA VTEDY VYVARA LEN NASE TRADICNE JEDLA: KNEDLE, HALUSKY,BUCHTY,PIROHY..JA MAM RADA KNEDLIK VO VAJIČKU...TEN MI JE FAJNOVY. UKLADAM RECEPT S NAJBLIZSIE KED BUDEM ROBIT SEGIN TAK UROBIM A POHOSTIM SLOVINCOV NAJ VIDIA AKE MAME DOBROTY....:D
sovka62
Paráda, ja robím na veľkom kovovom paráku z Makra (predtým na utierke, ale toto je šikovnejšie). Vydarili sa ti, u nás tiež nemusíme kupované, veď také ako napr, tvoje ani nekúpiš.
babkamt
Klobúk dolu pred tvojimi knedľami. Knedle robím podľa tohoto istého receptu.
mariana33
elian44...mám aj pekárničku, ale ručne to vymiešam rýchlejšie...už mi aj prachom zapadla...:)
mariana33
heliana...ja som v podstate zohľadnila cenu a veľkosť...pôvodne som chcela digitálny, ale aj takýto splní svoj účel...a tá cena...bol v akcii v TPD za 25€...no nekúp to:o)
havino
pekné ich máš, robím presne doslova, ako ty, len teda na paráku a aj oleja trochu pridám do cesta, knedle nekupujem vôbec
mariana33
no ja keď si to prepočítam, tak je to hádam aj lacnejšie a hlavne chutnejšie...lebo tie kupované sú ako piliny...:o)
mariana33
abdul....to je pravda...xixi...ale ja som taká nepravá zvolenčanka...ja som to najlepšie z Kysúc...xixixiixi
helca103
Máš ich krásne vydarili sa Ti......tiež patrím k ženám ktoré si knedle robia doma, domáca je lepšia ako kupovaná.
heliana
tak, v mojom rozpočte parný hrniec preskočil na prvú priečku...:)))
joel
dneska som odskúšal podľa tvojho receptu, su vyborné , ja totiž som knedľový.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia