Domáce knedle

Autor receptu: mariana33

Bez domácej knedle si moja rodina nevie určité druhy jedál ani predstaviť. Ich príprava je jednoduchá a rýchla. A chuť, tá je neporovnateľná s kupovanou:o)

90 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Z vlažného mlieka, droždia a cukru si pripravíme kvások. Vykysnutý kvások zmiešame s múkou, vajíčkom a soľou. Vypracujeme cesto. Môžme použiť na vymiesenie cesta domácu pekáreň, ale ja to robím ručne ako moja babka a svokra:o)
  2. Cesto necháme hodinku na teplom mieste kysnúť. Po vykysnutí si cesto rozdelíme na 2-3 rovnaké časti. Vytvarujeme knedle. Necháme ich postáť cca 20min(ak budeme používať parný hrniec, tak ich necháme postáť v ňom).
  3. Ja parím knedle v parnom hrnci, ale dajú sa pariť aj "klasika" na utierke. Ak použijete parný hrniec, tak jednotlivé nádoby potrieme olejom aj zo spodnej strany, aby sa knedle neprilepili. Knedle paríme v parnom hrnci 25min. a na utierke 20min. V parnom hrnci sa dajú pripraviť všetky naraz.