Domáce knedle
Autor receptu: mariana33
Bez domácej knedle si moja rodina nevie určité druhy jedál ani predstaviť. Ich príprava je jednoduchá a rýchla. A chuť, tá je neporovnateľná s kupovanou:o)
90 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup
- Z vlažného mlieka, droždia a cukru si pripravíme kvások. Vykysnutý kvások zmiešame s múkou, vajíčkom a soľou. Vypracujeme cesto. Môžme použiť na vymiesenie cesta domácu pekáreň, ale ja to robím ručne ako moja babka a svokra:o)
- Cesto necháme hodinku na teplom mieste kysnúť. Po vykysnutí si cesto rozdelíme na 2-3 rovnaké časti. Vytvarujeme knedle. Necháme ich postáť cca 20min(ak budeme používať parný hrniec, tak ich necháme postáť v ňom).
- Ja parím knedle v parnom hrnci, ale dajú sa pariť aj "klasika" na utierke. Ak použijete parný hrniec, tak jednotlivé nádoby potrieme olejom aj zo spodnej strany, aby sa knedle neprilepili. Knedle paríme v parnom hrnci 25min. a na utierke 20min. V parnom hrnci sa dajú pripraviť všetky naraz.