Foto: katerin
Jednoduché a rýchle pečivo.
12
porcií
porcií
35 minút
príprava
príprava
10 minút
na 220 °C
na 220 °C
Postup
-
1
Z mlieka, droždia a cukru urobíme kvások. Zmiešame zo zbytkom surovín, vznikne nám hladké, nelepivé cesto.
- 2
Hneď ho rozdelíme na 12 guľatých bochníkov a necháme 10 minút odpočinúť na pracovnej doske.
- 3
Tvorítkom (alebo tupou stranou noža, prípadne lyžicou) vytlačíme do bochníkov hlbokú dekoráciu (cca 2 mm nad povrch podložky).
- 4
Obrátime dekoráciou nadol a necháme kysnúť ďalších 15 minút.
- 5
Obrátime späť a poukladáme na pripravený plech. Potrieme vajcom, posypeme hrubozrnnou soľou, semienkami a pečieme v predhriatej rúre pri 220 st. cca 10 minút.
- 6
Každá rúra pečie inak, radšej kontrolujeme. Dobrú chuť!
- 2
Prepáč,ale nežijem na slovensku,tak ti to neviem preložiť,ale v lidli ju určite nájdeš.Alebo nejaká varecháčka by ti viac povedala,aké má balenie.
Ďakujem za pekné komentáre!:)))