Domáce kaiserky fotorecept

katerin - fotkakaterin, 5. marca 2015
Domáce kaiserky (fotorecept)
Foto: katerin

Jednoduché a rýchle pečivo.

12
porcií
35 minút
príprava
10 minút
na 220 °C

Suroviny

250 g
125 g
125 g chlebová
300 ml
25 g
15 g
10 g čerstvé
5 g
1 ks na potretie
 na posypanie




Postup

  1. 1

    Z mlieka, droždia a cukru urobíme kvások. Zmiešame zo zbytkom surovín, vznikne nám hladké, nelepivé cesto.

  2. 2

    Hneď ho rozdelíme na 12 guľatých bochníkov a necháme 10 minút odpočinúť na pracovnej doske.

    Domáce kaiserky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Tvorítkom (alebo tupou stranou noža, prípadne lyžicou) vytlačíme do bochníkov hlbokú dekoráciu (cca 2 mm nad povrch podložky).

    Domáce kaiserky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Obrátime dekoráciou nadol a necháme kysnúť ďalších 15 minút.

    Domáce kaiserky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Obrátime späť a poukladáme na pripravený plech. Potrieme vajcom, posypeme hrubozrnnou soľou, semienkami a pečieme v predhriatej rúre pri 220 st. cca 10 minút.

    Domáce kaiserky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Každá rúra pečie inak, radšej kontrolujeme. Dobrú chuť!

    Domáce kaiserky (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

babkamt
vydarené žemličky, to tvorítko som si aj ja kúpila.
aroooo
aká je tá 250 g múka, pšeničná oo Extra? chlebová biela pšeničná je 650 zelená balenie, polohrubá pšeničná....
katerin
@aroooo ,tých 250g je obyčajná hladká,polohrubá tiež a tá chlebová ma vyšší obsah proteínov-asi extra špeciál...
Prepáč,ale nežijem na slovensku,tak ti to neviem preložiť,ale v lidli ju určite nájdeš.Alebo nejaká varecháčka by ti viac povedala,aké má balenie.
Ďakujem za pekné komentáre!:)))

maska10
Krasne len zahryznut.CHcem sa spytat preco sa pri kysnuti otacaju?Ma to nejaky vpliv na tie buchty?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia