Domáce kaiserky (fotorecept)

Autor receptu: katerin

Jednoduché a rýchle pečivo.

12
porcií
35 minút
príprava
10 minút
na 220 °C

Suroviny

Postup

  1. Z mlieka, droždia a cukru urobíme kvások. Zmiešame zo zbytkom surovín, vznikne nám hladké, nelepivé cesto.
  2. Hneď ho rozdelíme na 12 guľatých bochníkov a necháme 10 minút odpočinúť na pracovnej doske.
  3. Tvorítkom (alebo tupou stranou noža, prípadne lyžicou) vytlačíme do bochníkov hlbokú dekoráciu (cca 2 mm nad povrch podložky).
  4. Obrátime dekoráciou nadol a necháme kysnúť ďalších 15 minút.
  5. Obrátime späť a poukladáme na pripravený plech. Potrieme vajcom, posypeme hrubozrnnou soľou, semienkami a pečieme v predhriatej rúre pri 220 st. cca 10 minút.
  6. Každá rúra pečie inak, radšej kontrolujeme. Dobrú chuť!