Domáce kaiserky (fotorecept)
Autor receptu: katerin
Jednoduché a rýchle pečivo.
12 porcií |
35 minút príprava |
10 minút na 220 °C |
Postup
- Z mlieka, droždia a cukru urobíme kvások. Zmiešame zo zbytkom surovín, vznikne nám hladké, nelepivé cesto.
- Hneď ho rozdelíme na 12 guľatých bochníkov a necháme 10 minút odpočinúť na pracovnej doske.
- Tvorítkom (alebo tupou stranou noža, prípadne lyžicou) vytlačíme do bochníkov hlbokú dekoráciu (cca 2 mm nad povrch podložky).
- Obrátime dekoráciou nadol a necháme kysnúť ďalších 15 minút.
- Obrátime späť a poukladáme na pripravený plech. Potrieme vajcom, posypeme hrubozrnnou soľou, semienkami a pečieme v predhriatej rúre pri 220 st. cca 10 minút.
- Každá rúra pečie inak, radšej kontrolujeme.
Dobrú chuť!