Foto: cler
tieto croissanty sú veľmi chutné a moje vnúčatá ich majú najradšej.
25
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
40 minút
na 200 °C
na 200 °C
Suroviny
1 kg |
|
1 kocka |
|
štipka |
|
10 dkg |
|
1,5 dcl vlažné |
|
2 dcl |
|
1 celé na potretie |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
(kupovaný alebo doma vyrobený) |
|
Postup
-
1
Do vlažného mlieka rozmiešame droždie a cukor(1-2 káv. lyžičky)- necháme nakysnúť.
- 2
Nakysnuté droždie dáme do múky, pridáme cukor, soľ, olej, žĺtky a vypracujeme vláčne cesto, ktoré necháme nakysnúť.
- 3
Z cesta na doske vyformujeme veľké koleso, ktoré potrieme olejom a rozkrájame na trojuholníky. Do každého trojuholníka dáme rôzne plnky a zakrútime do rohlíkového tvaru. Potrieme celým vajcom a pečieme vo vyhriatej rúre do zlatohneda.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ináč kroassanty sú veľmi chutné pečivko a pokiaľ sa vydaria sú obohatením kuchyne.Tiež ich robím,ale z takzvaného pľundrového cesta.