Domáce croissanty

cler - fotkacler, 30. januára 2012
Domáce croissanty
Foto: cler

tieto croissanty sú veľmi chutné a moje vnúčatá ich majú najradšej.

25
porcií
30 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Suroviny

1 kg
1 kocka
štipka
10 dkg
1,5 dcl vlažné
2 dcl
1 celé na potretie
  (kupovaný alebo doma vyrobený)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do vlažného mlieka rozmiešame droždie a cukor(1-2 káv. lyžičky)- necháme nakysnúť.

  2. 2

    Nakysnuté droždie dáme do múky, pridáme cukor, soľ, olej, žĺtky a vypracujeme vláčne cesto, ktoré necháme nakysnúť.

  3. 3

    Z cesta na doske vyformujeme veľké koleso, ktoré potrieme olejom a rozkrájame na trojuholníky. Do každého trojuholníka dáme rôzne plnky a zakrútime do rohlíkového tvaru. Potrieme celým vajcom a pečieme vo vyhriatej rúre do zlatohneda.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Vyzerajú mńamózne!...a netreba ich prekladať a natierať maslom?..."lístkujú" aj tak?...ukladám, vyzerajú, ako rožteky od mojej svokry-krásne, nadýchané...a tá farba!-hneď by som si dala!!!
Rožteky vyzerajú krásne,ale asi to nebudú croissanty,ktoré musia lístkovať a riadne...len ich ináč nazvať a chutné musia byť tiež určite...
asi by som cesto rozdelila na viac časti a tie rozvalkala na kruhy, z toho množstva musí byť moc velký kruh