Domáce chleby
Autor receptu: marcy
Pečiem chlieb už dlhé roky hlavne v zimnom období,kedy sú večery dlhé.Vadia mi chleby
balené vo fóliach,lebo v zimnom období sa orosia pri zmene teploty,tak chrúmkame často aj
trojdňový domáci ,ktorý držím v ľanovej taške.pomáha mi aj pekárnička,niektoré chleby sú
z hotovej zmesi.Ak robím z 1 kg,tak ho hnetiem ručne.
Postup
- Klasické cesto hutnejšej konzistencie,dobre vypracované,dobre vykysnuté ,následne vyváľané dáme na suchý plech.potrieme studenou vodou.Pečieme 10 min. na 220 st. a zbytok podla potreby na 200 st. asi 40 min.
- Tento je z hotovej zmesi a polovičnej dávky,upečený v pekárničke.Tiež pridám za lyžicu oliv.oleja do cesta.
- na tento som dala 70 dkg chlebovej múky hladkej a 30 dkg tmavej ražnej :)
- aj takýto bol :)
- naposledy sa vydaril XXL
- najčerstvejší