Domáce chleby

Autor receptu: marcy

Pečiem chlieb už dlhé roky hlavne v zimnom období,kedy sú večery dlhé.Vadia mi chleby balené vo fóliach,lebo v zimnom období sa orosia pri zmene teploty,tak chrúmkame často aj trojdňový domáci ,ktorý držím v ľanovej taške.pomáha mi aj pekárnička,niektoré chleby sú z hotovej zmesi.Ak robím z 1 kg,tak ho hnetiem ručne.

Suroviny

Postup

  1. Klasické cesto hutnejšej konzistencie,dobre vypracované,dobre vykysnuté ,následne vyváľané dáme na suchý plech.potrieme studenou vodou.Pečieme 10 min. na 220 st. a zbytok podla potreby na 200 st. asi 40 min.
  2. Tento je z hotovej zmesi a polovičnej dávky,upečený v pekárničke.Tiež pridám za lyžicu oliv.oleja do cesta.
  3. na tento som dala 70 dkg chlebovej múky hladkej a 30 dkg tmavej ražnej :)
  4. aj takýto bol :)
  5. naposledy sa vydaril XXL
  6. najčerstvejší