Foto: babina49
Tento recept bol odvysielaný v relácii Tajomstvo mojej kuchyne,varil ho Ivo Ladižinský a moju mamičku hneď zaujal,tak sme ho vyskúšali.Keďže som bola na dedine,pracovalo Zobraziť celý popisTento recept bol odvysielaný v relácii Tajomstvo mojej kuchyne,varil ho Ivo Ladižinský a moju mamičku hneď zaujal,tak sme ho vyskúšali.Keďže som bola na dedine,pracovalo sa v záhrade a "hladných krkov" bolo dosť,tak sa toto sýte jedlo hodilo (aj svojím množstvom)
Suroviny
4 ks vykostené |
|
4 plátky ,alebo pliecko |
|
1 kg |
|
300 g tenké plátky |
|
2 ks |
|
2 ks -väčšia |
|
1 fľaša |
|
podľa potreby |
|
cca 1 kg |
|
na vymastenie ťapše ,alebo olej |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
- pretlačený |
|
Postup
-
1
potrebné suroviny
-
2
masťou,alebo olejom vymastíme hlbší pekáč, alebo v mojom prípade hlinenú ťapšu.Na dno ide vrstva cibule,nakrájanej na kolieska
-
3
ďalšiu vrstvu tvori umytá kyslá kapusta (može sa pokrájať),zemiaky pokrájané na kolieska,ktoré som posolila,posypala mletou rascou a mletým čiernym korením.Ako ste si isto všimli ,nedopatrením som zamenila postup kapusty a zemiakov,ale to vobec nevadí,ako to tam nahádžete....
-
4
ďalšiu vrstvu tvorí na kolieska nakrájaná klobása (ja som teraz dala suchú,ale inak dávam čerstvú klobásu),potom tam nahádžem na striedačku kuracie stehná a bravčové mäso,nakrájané na menšie kúsky,ktoré som najskor v miske zmiešala s horčicou,pretlačeným cesnakom a korením na živánsku
-
5
tento postup zopakovať este raz
-
6
vrchnú vrstvu tvorí na plátky pokrájaná oravská slanina
-
7
na záver som to poliala čiernym pivom - chýbalo z neho iba za pohár,ktoré som vypila ja xixixi
-
8
prikryté alobalom sa to pieklo cca 2 hodiny
-
9
a hotovo
-
10
dobrú chuť. Papá sa to s chlebíkom,lebo všetko ostatné je už v tom
Mimo toho recept som uložila so svojej KK. Najbližší víkend sa bude u nás v záhrade asi pracovať a už sa teším na živánsku v ťapši.