Domáca zemiaková roláda plnená zeleninou a figami

Tomáš Zapletal
šéfkuchár reštaurácie ParCafe v Bratislave, 24. decembra 2011
Domáca zemiaková roláda plnená zeleninou a figami
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
90 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
80 g
1 ks
100 g
100 g
100 g
4 ks
20 g
50 ml




Postup

  1. 1

    Zemiaky uvaríme, ošúpeme, pretlačíme a pridáme vajíčko, múku a vytvarujeme cesto, ktoré potom vyvaľkáme.

  2. 2

    Do vyvaľkaného cesta dáme plnku, ktorú pripravíme zo zeleniny a fíg orestovaných na olivovom oleji, ktorú osolíme a okorením podľa chuti, pridáme petržlenovú vňať.. Naplníme do vyvaľkaného cesta a zrolujeme.

  3. 3

    Pečieme asi 20 minút pri 170 stupňoch.

Diskusia k receptu

sora2
čerstve figy u nas - nula bodov, možu byt aj sušené ?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia