Domáca vegeta II

evkalibka - bez fotkyevkalibka, 30. septembra 2011

V júli som pridala recept na pikantnú vegetu, dnes som robila vegetu z drobnej zeleniny zo záhradky. A keďže som sa stále nenaučila pridávať Zobraziť celý popisV júli som pridala recept na pikantnú vegetu, dnes som robila vegetu z drobnej zeleniny zo záhradky. A keďže som sa stále nenaučila pridávať obrázky k receptu tak to bude niefotorecept.

60 minút
príprava

Suroviny

1 kg
1 kg
250 g
1 ks stredne veľký
10 ks
10 ks stredne veľká
500 g
10 g
 zelená




Postup

  1. 1

    Zeleninu očistíme, umyjeme a pokrájame na menšie kúsky. Všetko zomelieme na mäsovom mlynčeku, aj petržlenovú vňať. Ide to dosť ťažko, ale manželia určite pomôžu. Zamiešame korenie a soľ a plníme do menších pohárikov. Ja som robila len z polovičnej dávky. Vegeta je vhodná do všetkých druhov polievok, gulášov a na úpravu mäsa.Ak ju pridávame jedlo už nesolíme.

  2. 2

    Tento recept mám zo starej Slovenky, je odskúšaný a dobrý.

Diskusia k receptu

malusa
Na to mnozstvo zeleniny staci len 50g soli,nepokazi sa to?Dakujem.
kuchticka
Tiez by ma zaujimalo, ci sa ti nekazi - nezkysne, alebo neplesnivie??? Daj vediet ako ju uskladnujes. Vdaka za odpoved.
evanaaa
Už som myslela, že je to sušená zelenina, ale aj takto je dobrá, len ja by som si dala miesto karfiólu radšej kaleráb, ten mi tam chýba.
evkalibka
Prepáčte za chybu, nie 50 g soli ale 500 g soli. Prosím opravte si to.
nancy1974
vyskúšala som a veľmi si pochvalujem, akurát som nedala karfiol lebo ten som nemala zo záhrady
nancy1974
výborný recept, nepoužila som iba karfiol, pretože som chcela urobiť bio-vegetu iba zo surovín nami dopestovaných a pozerám, že v špajzke sa mi stenšujú zásoby, musím urobiť nabudúce včšiu dávku, ďakujem
evkalibka
nanci1974, som rada že sa ti recept páči, o to viac, že i vy mladé kuchárky siahate aj po receptoch nás starších. Ja ju pridávam skoro všade, aj keď niektoré suroviny do nej si musím kúpiť, napr. aj ten karfiol.
mikeczova
aj ja sa to chystám pripraviť. lebo ak si prečítam zloženie vegety z obchodu tak na ňu nemám ani chuť. takto budem vedieť čo pridávam do jedla.
amilka2
Ja som si domácu vegetu pripravila sušením, že som si cibuľu, cesnak, papriku, mrkvu, zeler, petržlen, kaleráb, ligurčekovú vňať, zelerovú a petržlenovú vňať čiastočne pokrajala asi 2 dni nechala na plechu obsušiť, potom som pomlela presypala morskou soľou a znova sušila medzi sušením som to šupla do mixeru a dosýpala soľ koľko si zelenina nasiakla.. úžasná vôňa a vydržala mi len do zimy.. takže tento rok si urobím viac.
danja301
ja som dala len polovicnu davku soli a zdalo sa mi to slane,"až ..až..."




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia