Tatárska omáčka
Tatárska omáčka

Domáca tatárska a 2 jogurtové omáčky na kebab videorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 21. októbra 2021
Domáca tatárska a 2 jogurtové omáčky na kebab (videorecept)
Foto: cesminaz

Fantastické omáčky, ktoré si za pár minút viete pripraviť aj vy doma! Sú to naše TOP omáčky (dresingy), ktoré pripravujem vždy k rôznym kebabom, alebo aj ku grilu a pečeným zemiakom :-)
Zdroj: https://cesminazuenal.blogspot.com/2021/10/3-najlepsie-domace-omacky-tatarska-2.html?m=1

20-25 minút
príprava

Videopostup

Suroviny

Tatárska omáčka:
450 g hustá
3 PL
3 ks (nakladačky)
1 ks
1 PL klasická
1 PL
1 PL
podľa chuti
Omáčka na kebab č.1:
450 g
1 PL hustý (pasta)
1 strúčik
2 KL
1 PL
1/2 KL
podľa chuti
Omáčka na kebab č.2:
450 g
2 strúčiky
1 KL
podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na tatársku: Do jednej misky dáme hustú smotanu, ktorá podľa možnosti nech nie je veľmi kyslá a nech má čím väčší obsah tuku cca 12-20 %. Pridáme k nej 2-3 PL jogurtu, ktorý nám to vlastne zriedi🙂 Ďalej postrúhané uhorky, postrúhanú cibuľu, worcester omáčku, horčicu, cukor a soľ. Cukor si môže dať každý podľa seba, alebo podľa kyslosti smotany👍 Omáčka má mať sladkokyslú chuť.

  2. 2

    Kebab omáčka č.1: V jednej mištičke zmiešame jogurt, hustý paradajkový pretlak (pyré), postrúhaný cesnak, oregano, mleté čierne korenie, práškový cukor a soľ. Soľ si dajte podľa chuti a cukor sa tiež dáva podľa kyslosti jogurtu👍 Omáčka má byť sladkokyslá🙂

  3. 3

    Kebab omáčka č.2: V jednej mištičke zmiešame jogurt, postrúhaný cesnak, oregano a soľ podľa chuti👍 Ak je jogurt málo kyslý, tak sa môže dochutiť pár kvapkami citrónu🙂

  4. 4

    Tieto jogurtové omáčky môžete dokonca použiť aj ako marinádu na kuracie, alebo iné mäso👍 Hotové omáčky je vždy lepšie nechať niekoľko hodín postáť v chladničke, aby sa celkom prepojili chute😉 Čerstvo zamiešané chutia tiež veľmi dobre, ale najsamlepšie sú až po odstátí🥰👌

  5. 5

    Prajem dobrú chuť !

    Domáca tatárska a 2 jogurtové omáčky na kebab (videorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube

Diskusia k receptu

izabella929
V mojej kuchyni už roky používam len domácu tatársku omáčku aj majonézu, ktorá je veru rýchlo hotová..a naviac
už i ja používam biely jogurt z farmy do všetkého, kam by mali ísť smotana..Si veľmi šikovná gazdinka a tvoja kuchyňa je skvelá...
sashan
Milá Cesminka,práve včera som strávila poobedie na tvojom blogu a vytešovala som sa z tvojich receptov.No a teraz takáto dobrotka. Aj ja robím veľmi často rôzne studené prílohy z jogurtu,takže...idem do toho.
cesminaz
@sashan (22.10.2021 21:58)

:-)) si zlatá, teším sa, že navštevuješ aj môj blog :-) Tieto omáčky sú velmi dobré, kludne vyskúšaj. Pozdravujem.
lilyre
Už mám uložené v KK, pekný recept, určite vyskúšam aj ako marinádu, mäsko musí byť potom krehkejšie, však?
Práve som robila "Turecký vajíčkový šalát" podľa Tvojho receptu a je rýchly a výsledok je veľmi chutný.
Sledujem všetky recepty od Teba a ešte ma žiaden nesklamal.
cesminaz
@lilyre (26.10.2021 11:01)

Som rada, že ťa recept zaujal. Ano, od jogurtových marinád je mäsko vždy krehkejšie a štavnatejšie :-) Ten vajíčkový šalát aj my lúbime, som rada že chutí :-) a velmi ma teší , že sa ti páčia aj ostatné recepty. Vdaka za komentík.