Škoricová granola
Domáca škoricová granola
Autor receptu: redakcia
Domácu granolu vyrobíte za pár minút.* Môžete použiť aj ovsené vločky bez lepku a tiež do nich pridať časť vločiek ryžových alebo veľmi zdravých quinoových či pohánkových. Zmes potom bude ešte výživnejšia.
10 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Vločky zmiešame s cukrom a škoricou. Na panvici rozpustíme tuk a vsypeme na ňu vločky s cukrom. Necháme ich pozvoľna opražiť a cukor skaramelizovať. Panvicu odstavíme z platne. K vločkám pridáme semienka, kokosové lupienky, hrozienka a brusnice. Všetko premiešame a necháme vychladnúť.
- Pokrájané mrazené brusnice zmiešame
s 50 ml vody a čakankovým sirupom. Jemne ich povaríme a odstavíme.
- Do misiek nalejeme teplé alebo studené mlieko, pridáme granolu a lyžicu tvarohu. Nakoniec prelejeme brusnicami v sladkom sirupe.