Škoricová granola

Domáca škoricová granola

Autor receptu: redakcia

Domácu granolu vyrobíte za pár minút.* Môžete použiť aj ovsené vločky bez lepku a tiež do nich pridať časť vločiek ryžových alebo veľmi zdravých quinoových či pohánkových. Zmes potom bude ešte výživnejšia.

10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Vločky zmiešame s cukrom a škoricou. Na panvici rozpustíme tuk a vsypeme na ňu vločky s cukrom. Necháme ich pozvoľna opražiť a cukor skaramelizovať. Panvicu odstavíme z platne. K vločkám pridáme semienka, kokosové lupienky, hrozienka a brusnice. Všetko premiešame a necháme vychladnúť.
  2. Pokrájané mrazené brusnice zmiešame s 50 ml vody a čakankovým sirupom. Jemne ich povaríme a odstavíme.
  3. Do misiek nalejeme teplé alebo studené mlieko, pridáme granolu a lyžicu tvarohu. Nakoniec prelejeme brusnicami v sladkom sirupe.