Domáca pizza

Domáca pizza (fotorecept)

Autor receptu: sonulienka

Viem, že tu je už veľa receptov na pizzu. Ja som robila už tiež viac receptov. Ale tento naozaj je výborný - pizza tenučká, s cestom sa výborne pracuje. Ukladám si recept sem, aby som ho už nemusela hľadať. Totiž už iné cesto určite nebudem robiť len toto.

30 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto som nefotila ako som ho vypracovala. Urobila som si kvások, múku som preosiala rozmiešala so soľou pridala vlažnú vodu, olej a kvások. Dobre vypracovala. Cesto som rozdelila na štyri časti. Každú som dala zvlášť do nádoby, dobre uzavrela a dala do chladničky. Malá poznámka: Cesto som robila večer a pizzu som robila na druhý deň. Čiže cesto som nechala 12 hodín odpočívať v chladničke. A oplatilo sa, nemala som ho také ako pred tým ako koláč, keď som ho upiekla ale tenučké. Možno bolo aj viac hodina hore dole. Pred tým ako som cesto vybrala z chladničky som si pripravila náplň. Tu sú suroviny.
  2. Vybraté prvé cesto z chladničky.
  3. Cesto som vyklopila na pracovnú dosku, ktorú som si trochu pomúčila, prepracovala a začala rozťahovať. Neviem či bude dobrá foto lebo na jednej ruke som mala cesto a druhou fotila.
  4. Cesto roztiahnuté.
  5. Paradajkovú pastu som rozmiešala s oreganom, cesnakom, soľou a čili a natrela na cesto.
  6. Pridala na tenko nakrájaný pór.
  7. Ďalej prišli na rad krevety - manželovi som robila krevetovú.
  8. Šupla do rúry asi na 13 minút. Vybrala, pridala nastrúhaný syr a už som vložila len na dva minútky, aby sa syr rozpustil. Teda doba pečenia je 15 minút. No ako vidíte jedna je už hotová.
  9. Druhé cesto.
  10. Roztiahla som cesto tak ako pri prvej - natrela náplňou, dala pór a šupla do rúry asi na 8-10 minút. Potom som pridala šunku a znovu tak ako pri prvej na koniec syr ale len naozaj rozpustiť a vybrať. No a aj druhá hotová a už som bola netrpezlivá a hneď som krájala.
  11. Ďalšie dve cestá som spracovala nasledovne. Jedno som len roztiahla a natrela cesnakovou pastou, ktorú som si urobila - roztlačený cesnak, olej a trochu vody a soľ.
  12. Nakrájala po šírke tyčinky trochu skrútila a dala upiecť. Nie som majster na stáčanie tyčiniek tak aj tak vypadajú ale za to sú výborné.
  13. No a posledné cesto som roztiahla, natrela cesnakovou pastou - posypala nastrúhaným syrom.
  14. Zatočila do valčeka.
  15. Stredom prerezala a zatočila.
  16. Urobila som venček a preniesla na plech. Tam som ho ešte potrela cesnakovou pastou a dala upiecť.
  17. Upečený venček.
  18. No a tu je všetko na stole - samozrejme pizza je už spapaná, to už sú len zbytky.