..funguje to !!!
Postup
-
1
Mlieko dáme do hrnca,rozmiešame v nom kyselinu citronovu a pomaly zahrievame na teplotu 38 stupnov.Hrniec vezmeme z plamena a primiešame syridlo.
-
2
Za pár minut sa začne oddelovat srvátka .Premiešame .
-
3
Oddelený syr scedíme a nechame dobre odkvapkat.Srvátku nevylievajte.
-
4
Dobre ho vyžmýkajte a dajte zohriat do mikrovlnky asi 15-20 sekund.Aby ste ho mohli tvarovat a nepopalili si ruky.Ešte sa z neho oddelí voda.
-
5
Teplý prepracujeme.
-
6
Znovu zahrejeme a ponaťahujeme.
-
7
Vytvarujeme guľky- menšie ,väčšie je to na vás...
-
8
Nálev si pripravíme z 250 ml vody,250 ml srvatky a 1 pl soli.Vložíme syr a uchovávame v chladničke.Hotová mozzarella vážila 230 g.
Diskusia k receptu
Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu