Domáca mozzarella (fotorecept)
Autor receptu: egreska
..funguje to !!! Postup- Mlieko dáme do hrnca,rozmiešame v nom kyselinu citronovu a pomaly zahrievame na teplotu 38 stupnov.Hrniec vezmeme z plamena a primiešame syridlo.
- Za pár minut sa začne oddelovat srvátka .Premiešame .
- Oddelený syr scedíme a nechame dobre odkvapkat.Srvátku nevylievajte.
- Dobre ho vyžmýkajte a dajte zohriat do mikrovlnky asi 15-20 sekund.Aby ste ho mohli tvarovat a nepopalili si ruky.Ešte sa z neho oddelí voda.
- Teplý prepracujeme.
- Znovu zahrejeme a ponaťahujeme.
- Vytvarujeme guľky- menšie ,väčšie je to na vás...
- Nálev si pripravíme z 250 ml vody,250 ml srvatky a 1 pl soli.Vložíme syr a uchovávame v chladničke.Hotová mozzarella vážila 230 g.
|