Domáca kysnutá knedľa

Autor receptu: olinecka

Takto si urobím knedle domáce knedle.

3-4
porcie
20 minút
príprava
15-17 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Do vlažného mlieka pridáme cukor, soľ a rozdrobené droždie. Necháme na teplom mieste nakysnúť.
  2. Do väčšej misy dáme múku hladkú, polohrubú, pridáme vykysnuty kvások, vajcia, žltky a olej. Zo surovín varechou vymiešame vlačné cesto, ktoré sa musí odlepovať od varechy. Vrch pomúčime a zakryjeme utierkou, dáme na teplé miesto nakysnuť.
  3. Pracovnú dosku pomúčime a dáme naň cesto, ktoré si rozdelíme na rovnaké časti koľko knedlí chceme. Do hrnca dáme variť vodu, paráčik na buchty vymastíme maslom, položíme vytvarovanu knedľu a vložíme do vody. Tak, aby boli ponorené nožičky paráčika, zakryjeme prikrývkou a paríme 15-17 minút. Po vybratí ešte teplé potrieme zľahka maslom, aby boli mäkké. Ja som urobila knedle na nedeľu ku segedinu.