Domáca kysnutá knedľa
Autor receptu: olinecka
Takto si urobím knedle domáce knedle.
3-4 porcie |
20 minút príprava |
15-17 minút tepelná úprava |
Postup
- Do vlažného mlieka pridáme cukor, soľ a rozdrobené droždie. Necháme na teplom mieste nakysnúť.
- Do väčšej misy dáme múku hladkú, polohrubú, pridáme vykysnuty kvások, vajcia, žltky a olej. Zo surovín varechou vymiešame vlačné cesto, ktoré sa musí odlepovať od varechy. Vrch pomúčime a zakryjeme utierkou, dáme na teplé miesto nakysnuť.
- Pracovnú dosku pomúčime a dáme naň cesto, ktoré si rozdelíme na rovnaké časti koľko knedlí chceme. Do hrnca dáme variť vodu, paráčik na buchty vymastíme maslom, položíme vytvarovanu knedľu a vložíme do vody. Tak, aby boli ponorené nožičky paráčika, zakryjeme prikrývkou a paríme 15-17 minút. Po vybratí ešte teplé potrieme zľahka maslom, aby boli mäkké. Ja som urobila knedle na nedeľu ku segedinu.