Foto: methi
Inspiroval ma uzivatel @harknessy, ktoremu tymto dakujem.
Suroviny
1 PL tmave väčšie |
|
1 PL tmave menšie |
|
4 PL žlté |
|
125 ml |
|
1 PL |
|
125 ml |
|
1 PL |
|
asi 1/2 ČL, radšej menej a dochutiť |
|
Postup
-
1
Recept je pre tych, co maju lahko dostupne rozne horcicne semienka ako aj mletu horcicu a nemaju moznost si zakupit hotovu horcicu (ako ja). Chuti fantasticky, ako kremzska. Ak nezozeniete biely vinny ocot, pouzite obycajny. Ja som dala obycajny biely s chilli paprickou. Ak chcete menej pikantnu horcicu, kludne pouzite len zlte semienka.
- 2
Vsetky horcicne semienka dame na rozhorucenu panvicu a chvilku na stredne silnom ohni opekame, aby uvolnili vonu.
- 3
Vysypeme ich do maziara alebo ak mate do mlynceka na korenie a rozmixujeme na hrubsi prasok (alebo najemno, ako sa vam paci). Pomlete semienka dame do misky, pridame horcicny prasok, sol a premiesame. Pridame ocot, med a vodu a vymiesame na pozadovanu konzistenciu.
- 4
Ak by sa vam horcica zdala husta, pridajte po troske vody a znova premiesajte. Ak by sa vam zdala riedka, zahustite ju horcicnym praskom.
- 5
Horcicu dame do sterilizovaneho pohara, dobre uzavrieme a skladujeme v chladnicke. Ako dlho vydrzi zatial neviem, takze udaj doplnim neskor.
- 6
Nech vam padne na uzitok...
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
ja nemám rada kremžskú - inak by som robila hneď teraz :-)
@harknessy profil neexistuje :(
ohromny recept! mi to robime tak uz asi 3 roky.
sem tam k tomu pridam cukor alebo vinko (vypiem ) a dam tam ocot aby sa drzalo dlhsie v ladnicke.
ked chceme malo stiplavu tak do varim dlhsie, viac stiplavu pridam chren.
dobru chut
joe