Domáca horčica

Domáca horčica (fotorecept)

Autor receptu: kimlo

Je čas grilovačiek, tak Vám ponúkam nasledovný recept. Odkedy som túto horčicu spravil, prestal som kupovať tú z obchodu, a to som závislák od horčice a mám jej veľkú spotrebu.

20 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Zmiešame vodu s octom a kurkumou.
  2. Pridáme soľ a prevaríme.
  3. Pridáme med a ešte horúcim nálevom zalejeme horčičné semienka v pohári. Necháme vychladnúť a odložíme do chladničky do druhého dňa. Semienka nabobtnajú a zmäknú.
  4. Zlejeme prebytočný nálev, odložíme si ho pre prípadné zriedenie horčice. Ponorným mixérom semienka rozmixujeme na kašu. Konzistenciu si určíme podľa seba, čím viac rozmixujeme, tým bude horčica jemnejšia.
  5. Ochutnáme a prípadne dochutíme soľou alebo medom. Horčicu dáme do pohára, v chladničke vydrží 4 týždne. Pre neskoršie použitie sa môže aj zasterilizovať. Z uvedeného množstva surovín získame asi 200 ml dobrej horčice.
  6. Podávame k údeninám alebo použijeme všade tam, kde sa používa klasická horčica. Horčicu môžeme rôzne ochutiť, napríklad pridaním chilli, chrenu, cesnaku a pod...