Hotové pizze či cestá na pizzu dostať kúpiť aj v obchode. Ale doma je zábavné pripravovať a ponúkať širokú škálu chutí, ktoré potešia Zobraziť celý popisHotové pizze či cestá na pizzu dostať kúpiť aj v obchode. Ale doma je zábavné pripravovať a ponúkať širokú škálu chutí, ktoré potešia naše chuťové poháriky. Sama klasickú pizzu nemôžem, ale pre mojich ju s radosťou pripravím.
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
| 2 1/2 hrnčeka |
|
| 7 g sušené |
|
| 1 ČL |
|
| 1/2 ČL |
|
| 1 hrnček teplá |
|
| 2 PL hrubá |
|
| na potretie plechu |
|
| Na obloženie: | |
| 2 dl |
|
| sušená |
|
| 1 strúčik |
|
| na dochutenie |
|
| 20 dkg |
|
| 20 dkg |
|
| 25 dkg |
|
| 1 ks farebná |
|
| 7 ks |
|
Postup
-
1
V malej miske zmiešame, kvasnice, cukor a vodu. Zakryjeme a necháme vykysnúť na teplom mieste asi 10 minút, kým zmes nezačne peniť. Do väčšej misy preosejeme múku. Do stredu vyhĺbime jamku, do nej nalejeme kvasnicovú zmes a zmiešame. Prisolíme.
- 2
Zmes preložíme na pomúčenú dosku a spracúvame na hladké a vláčne cesto asi 5 minút. Ja robievam cesto tenšie, takže ho rozdelím na dve časti a vyvaľkám 2 asi 35cm kruhy.
- 3
Okrúhlu formu na pizzu vytriem olivovým olejom a posypem krupicou. Vložím do nej cesto a potriem ho paradajkovým pretlakom, do ktorého som pridala cesnak, bazalku a soľ. Na pretlak nastrúham syr, rozložím šunku, zeleninu a na konci pridám bryndzu.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









@denyany určite pridaj, neoľutuješ. ;-)