Foto: lekorica
Hotové pizze či cestá na pizzu dostať kúpiť aj v obchode. Ale doma je zábavné pripravovať a ponúkať širokú škálu chutí, ktoré potešia Zobraziť celý popisHotové pizze či cestá na pizzu dostať kúpiť aj v obchode. Ale doma je zábavné pripravovať a ponúkať širokú škálu chutí, ktoré potešia naše chuťové poháriky. Sama klasickú pizzu nemôžem, ale pre mojich ju s radosťou pripravím.
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
2 1/2 hrnčeka |
|
7 g sušené |
|
1 ČL |
|
1/2 ČL |
|
1 hrnček teplá |
|
2 PL hrubá |
|
na potretie plechu |
|
Na obloženie: | |
2 dl |
|
sušená |
|
1 strúčik |
|
na dochutenie |
|
20 dkg |
|
20 dkg |
|
25 dkg |
|
1 ks farebná |
|
7 ks |
|
Postup
-
1
V malej miske zmiešame, kvasnice, cukor a vodu. Zakryjeme a necháme vykysnúť na teplom mieste asi 10 minút, kým zmes nezačne peniť. Do väčšej misy preosejeme múku. Do stredu vyhĺbime jamku, do nej nalejeme kvasnicovú zmes a zmiešame. Prisolíme.
- 2
Zmes preložíme na pomúčenú dosku a spracúvame na hladké a vláčne cesto asi 5 minút. Ja robievam cesto tenšie, takže ho rozdelím na dve časti a vyvaľkám 2 asi 35cm kruhy.
- 3
Okrúhlu formu na pizzu vytriem olivovým olejom a posypem krupicou. Vložím do nej cesto a potriem ho paradajkovým pretlakom, do ktorého som pridala cesnak, bazalku a soľ. Na pretlak nastrúham syr, rozložím šunku, zeleninu a na konci pridám bryndzu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@denyany určite pridaj, neoľutuješ. ;-)