Domáca bryndzová pizza
Autor receptu: lekorica
Hotové pizze či cestá na pizzu dostať kúpiť aj v obchode. Ale doma je zábavné pripravovať
a ponúkať širokú škálu chutí, ktoré potešia naše chuťové poháriky. Sama klasickú pizzu
nemôžem, ale pre mojich ju s radosťou pripravím.
4 porcie |
20 minút príprava |
20-25 minút na 200 °C |
Postup
- V malej miske zmiešame, kvasnice, cukor a vodu. Zakryjeme a necháme vykysnúť na teplom mieste asi 10 minút, kým zmes nezačne peniť. Do väčšej misy preosejeme múku. Do stredu vyhĺbime jamku, do nej nalejeme kvasnicovú zmes a zmiešame. Prisolíme.
- Zmes preložíme na pomúčenú dosku a spracúvame na hladké a vláčne cesto asi 5 minút. Ja robievam cesto tenšie, takže ho rozdelím na dve časti a vyvaľkám 2 asi 35cm kruhy.
- Okrúhlu formu na pizzu vytriem olivovým olejom a posypem krupicou. Vložím do nej cesto a potriem ho paradajkovým pretlakom, do ktorého som pridala cesnak, bazalku a soľ. Na pretlak nastrúham syr, rozložím šunku, zeleninu a na konci pridám bryndzu.