Domáca bryndzová pizza

Autor receptu: lekorica

Hotové pizze či cestá na pizzu dostať kúpiť aj v obchode. Ale doma je zábavné pripravovať a ponúkať širokú škálu chutí, ktoré potešia naše chuťové poháriky. Sama klasickú pizzu nemôžem, ale pre mojich ju s radosťou pripravím.

4
porcie
20 minút
príprava
20-25 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. V malej miske zmiešame, kvasnice, cukor a vodu. Zakryjeme a necháme vykysnúť na teplom mieste asi 10 minút, kým zmes nezačne peniť. Do väčšej misy preosejeme múku. Do stredu vyhĺbime jamku, do nej nalejeme kvasnicovú zmes a zmiešame. Prisolíme.
  2. Zmes preložíme na pomúčenú dosku a spracúvame na hladké a vláčne cesto asi 5 minút. Ja robievam cesto tenšie, takže ho rozdelím na dve časti a vyvaľkám 2 asi 35cm kruhy.
  3. Okrúhlu formu na pizzu vytriem olivovým olejom a posypem krupicou. Vložím do nej cesto a potriem ho paradajkovým pretlakom, do ktorého som pridala cesnak, bazalku a soľ. Na pretlak nastrúham syr, rozložím šunku, zeleninu a na konci pridám bryndzu.