Foto: chorvat
Postup
-
1
Zeimiaky očistíme a nakrájame na hranolky 1x1 cm. Hranoky omývame pod studenou vodou približne 5 minút.
- 2
Zemiaky obvaríme takmer do hotova v osolenej vode. Po uvarení ich vyberieme na rošt a uložíme do chladničky aby stratili vlhkosť.
- 3
Po vychladnutí hranolky pražíme v oleji pri teplote 130 stupňov, až do doby keď začnú chytať farbu. Vyberieme ich a opäť ich uložíme na rošt do chladničky.
- 4
Posledná fáza spočíva vo vypražení hranoliek v horúcom oleji do zlatista. Na záver osolíme podľa chuti. Pomerne komplikovaná príprava vás odmení dokonalou chuťou hranoliek s chrumkavým povrchom a dokonalým vzhľadom
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
www.newyorkfries.com
Samozrejme za určitých podmienok tam škodlivé látky môžu vzniknúť, no podstatný je správny fritovací olej a urcite netreba kupovať polotovary.
2. Tie zemiaky je skutočne potrebné soliť až nakoniec.
3. Určite domáce hranolky sú pre zdravie lepšou alternatívou než ten najdrahší polotovar. Niektorý ľudia však skutočne dokážu fritovať v tzv. laku na rakvy (nech žije Pohlreich) :) Viac o pôvode hranoliek na: www.i-potraviny.sk/hranolky-a-francuzsko-belgicky-spor-o-i...