Drobné pečivo
Dobré pocheraje
Autor receptu: redakcia
Moja mama robila na Veľkú noc dva druhy sladkostí. Nepečené orechovo-kávové rezy a dobré pocheraje.* Tak sa u nás hovorilo zákuskom. Ide pritom o jednoduché keksíky, ktorých chuť a vôňa ma dokáže okamžite vrátiť do detstva.
30 ks porcií |
20 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Dve tretiny múky, masť, práškový cukor, vajce a nastrúhanú kôru z 2 citrónov zmiešame. Cesto nesmie byť tvrdé, preto pridávame poslednú tretinu múky postupne. Masť možno nahradiť maslom.
- Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske a vykrajujeme rôzne tvary.
- Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie v rúre vyhriatej na 180 °C asi 10 minút dozlatista a ešte teplé posypeme zmesou práškového a vanilkového cukru.