Kakaový zákusok

Dobošové rezy

Autor receptu: redakcia

Sladká lahôdka, ktorej ani čas neubral na obľube.

20
porcií
60 (+ odstátie) minút
príprava
7 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Na cesto zmiešame múku s práškom do pečiva a preosejeme ju do misy. Vmiešame vajcia, práškový cukor a maslo. Pridáme mlieko a vypracujeme cesto.
  2. Cesto rozdelíme na 5–6 rovnakých častí a každú vyvaľkáme do obdĺžnikového tvaru. Uložíme na plechy vyložené papierom na pečenie. Každú časť pečieme 6–7 minút pri teplote 200 °C. Cesto by malo zostať svetlé. Upečené korpusy necháme vychladnúť.
  3. Pripravíme krém: V troche mlieka rozmiešame pudingový prášok. Zvyšok mlieka a cukru privedieme v hrnci do varu. Počas varu vmiešame pudingovú zmes a múku. Neustále miešame, kým nevznikne hustý, takmer pevný krém. Necháme ho trochu vychladnúť a potom ho vyšľaháme s maslom. Na záver do krému zašľaháme kakao – môžeme odobrať trochu krému a v ňom ho vyšľahať, dať do zvyšku a celé ešte prešľahať.
  4. Pláty cesta potrieme krémom a navrstvíme na seba. Navrch položíme poslednú vrstvu a zákusok vložíme na 12 hodín do chladničky.
  5. Potom zákusok polejeme čokoládovou polevou, ktorú pripravíme podľa návodu, ak použijeme kúpenú polevu. Alebo roztopíme vo vodnom kúpeli tabuľku čokolády s 1 PL tuku a polejeme zákusok ňou. Keď poleva trochu stuhne, nakrájame na rezy a necháme úplne vychladnúť.