Divinový chrbát s medovými lievancami
Autor receptu: redakcia
Med je surovina hodná kráľovnej (a to nie iba včelej). Dokáže nielen osladiť dezerty, ale svojsky dochutiť a príjemne zafarbiť aj mäsité či zeleninové jedlá. Všetky ingrediencie pospája do harmonického celku.
4 porcie |
20 minút príprava |
15 minút na 200 °C |
Postup
- Všetky suroviny na lievance pomiešame a necháme kysnúť 10 minút. Keď cesto nakysne, predhrejeme panvicu na lievance a nalejeme na ňu trošku oleja. Lyžicou spravíme lievance a opečieme ich na oleji.
- Chrbát očistíme, odblaníme, nasolíme a okoreníme. Panvicu necháme, aby sa poriadne zohriala a mäso na veľkom plameni opečieme na oleji zo všetkých strán. Podlejeme vínom a pridáme rozmarín. Vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov a pečieme 15 minút.
- Pri podávaní nakrájame divinový chrbát na plátky a striedavo ukladáme na tanier s lievancami. Nakoniec pokvapkáme medom a ozdobíme ríbezľami.