Divinový chrbát s medovými lievancami

Autor receptu: redakcia

Med je surovina hodná kráľovnej (a to nie iba včelej). Dokáže nielen osladiť dezerty, ale svojsky dochutiť a príjemne zafarbiť aj mäsité či zeleninové jedlá. Všetky ingrediencie pospája do harmonického celku.

4
porcie
20 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Všetky suroviny na lievance pomiešame a necháme kysnúť 10 minút. Keď cesto nakysne, predhrejeme panvicu na lievance a nalejeme na ňu trošku oleja. Lyžicou spravíme lievance a opečieme ich na oleji.
  2. Chrbát očistíme, odblaníme, nasolíme a okoreníme. Panvicu necháme, aby sa poriadne zohriala a mäso na veľkom plameni opečieme na oleji zo všetkých strán. Podlejeme vínom a pridáme rozmarín. Vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov a pečieme 15 minút.
  3. Pri podávaní nakrájame divinový chrbát na plátky a striedavo ukladáme na tanier s lievancami. Nakoniec pokvapkáme medom a ozdobíme ríbezľami.