Diviačie stehno
Diviačie stehno so šampiňónmi (fotorecept)
Autor receptu: michaela4
6 porcií |
90 minút príprava |
45 minút na 150-200 °C |
Postup- Mäso nakrájame na menšie medailóniky, osolíme, okoreníme korením na divinu a vyklepeme na hrúbku asi 3 mm.
- Na panvici si zahrejeme asi pol deci oleja. Počas pečenia mäsa môžme olej pridávať, ak treba. Ja som použila grilovaciu panvicu. Mäso pečieme asi 2 minútky z jednej strany a taktiež z druhej.
- Na druhú panvicu si dáme tiež zohriať pol deci oleja. Umyjeme šampiňóny a nakrájame ich na plátky. Na panvici ich osolíme, okoreníme hubovým korením a restujeme dovtedy, kým nebudú svetlo hnedé. Potom ich naukladáme pomedzi mäso, ktoré potom vložíme do trúby zapiecť na takú trištvrte hodinku z toho som polhodinu mäso piekla na 200 stupňov a zvyšok len na 150. Ak by bolo mäso suché, môže sa ešte poliať výpekom zo šampiňónov.
- Takto vyzerá mäso po vybratí z trúby.
- Ja som ako prílohu použila zemiaky robené vo fritéze, ale môžu sa robiť aj na obyčajnej panvici, kde samozrejme netreba toľko oleja. Zemiaky som očistila, umyla a nakrájala na mesiačiky.
- A dala som ich fritovať :) ...keď boli hotové, ešte som ich osolila.
- Hotové jedlo sa môže podávať s rôznymi šalátami alebo aj so sladkým kompótom, kto má ako rád :)
|