Diviačie stehno s jemnou zeleninou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
120 minút príprava |
45 minút tepelná úprava |
Postup- Stehno opracujeme, odblaníme a opečieme na bravčovej masti z oboch strán. Vyberieme z panvice a potom v nej opečieme koreňovú zeleninu.
- Vývar a paradajky pridáme k zelenine a pomaly odparíme na sirup. Pridáme bobkový list, čierne korenie a stehno zakryjeme. Dusíme pri teplote 85 stupňov do mäkka. Zeleninu spolu s omáčkou prepasírujeme a pretlačíme cez sitko. Pridáme maslo a pomaly redukujeme.
- Krémový kel: Smotanu zredukujeme na 50 ml. Kel očistíme a nakrájame na drobné kocky a blanšírujeme v horúcej slanej vode. Šalotku a slaninku opražíme na masle, pridáme kel a opečieme. Zahustíme smotanou.
|