Diviačie stehno s jemnou zeleninou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
120 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Stehno opracujeme, odblaníme a opečieme na bravčovej masti z oboch strán. Vyberieme z panvice a potom v nej opečieme koreňovú zeleninu.
  2. Vývar a paradajky pridáme k zelenine a pomaly odparíme na sirup. Pridáme bobkový list, čierne korenie a stehno zakryjeme. Dusíme pri teplote 85 stupňov do mäkka. Zeleninu spolu s omáčkou prepasírujeme a pretlačíme cez sitko. Pridáme maslo a pomaly redukujeme.
  3. Krémový kel: Smotanu zredukujeme na 50 ml. Kel očistíme a nakrájame na drobné kocky a blanšírujeme v horúcej slanej vode. Šalotku a slaninku opražíme na masle, pridáme kel a opečieme. Zahustíme smotanou.