Diviačí wellington

Autor receptu: alexdidi

4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Postup

  1. Na prepustenom masle a nadrobno pokrájanej šalotke(cibuľke)prudko opečieme šampiňóny.Osolíme, okoreníme, necháme vychladnúť a nahrubo rozmixujeme.
  2. Na prepustenom masle krátko opečieme plátky cesnaku a špenát necháme "zvädnúť" a potom vychladnúť. Osolíme, okoreníme.
  3. Očistenú, osušenú sviečkovú zprudka opečieme zo všetkých strán asi 5-7 minút. Osolíme, okoreníme a necháme vychladnúť.
  4. Na plát lístkového cesta postupne rozložíme schwarzwaldskú šunku, špenát a šampiňóny. Vychladenú sviečkovú potrieme horčicou a položíme na huby. Dobre zabalíme v lístkovom ceste, povrch prípadne prizdobíme a potrieme rozšľahaným vajíčkom. Mierne posypeme hrubou morskou soľou.
  5. Pečieme v predhriatej rúre na 200°C asi 30 minút. Najlepšie je odmerať teplotu mäsa teplomerom zapichnutým do stredu. Optimálna teplota je 50°C.
  6. Aspoň 5 minút necháme odpočívať a podávame. Ja som podávala so zemiakovou kašou a hnedou omáčkou pripravenou na výpeku z mäsa s pridaním šalotky-opiecť, horčice, parad. pretlaku, soľ, korenie, vývar, červené víno a variť-zredukovať na hustotu omáčky. Na záver pridať kúsok masla.