Mrazená čokopologuľa s bielym krémom a višňovým želé
			   Jaromír Štefanovič
šéfkuchár reštaurácie ZORNO v Lozorne, 13. marca 2019
		   
		   šéfkuchár reštaurácie ZORNO v Lozorne, 13. marca 2019

Foto: Pravda - Ivan Majerský
10
porcií
porcií
40 minút
príprava
príprava
Suroviny
| 500 g (54 %) |  | 
| 500 ml |  | 
| 150 g |  | 
| 3 ks |  | 
| Krém z bielej čokolády: | |
| 200 g (28 %) |  | 
| 200 g |  | 
| 200 g |  | 
| 50 ml |  | 
| Višňový gél: | |
| 200 g |  | 
| 2 g |  | 
| z 1 citróna |  | 
Postup
- 
                                                    1
                                                    Cukor s vajcami vyšľaháme dopenista, pridáme roztopenú čokoládu a na záver pridáme vyšľahanú smotanu. Naplníme formy v tvare pologule a dáme zamraziť. Potom vydlabeme pomocou lyžičky v strede jamku a naplníme krémom z bielej čokolády. 
- 2
Krém z bielej čokolády: Smotanu dáme zohriať, pridáme polámanú čokoládu a premiešame. Odstavíme a zašľaháme do zmesi creme fresh a mascarpone a necháme stuhnúť. 
- 3
Višňový gél: Višňové pyré dáme zohriať do bodu varu, pridáme šťavu z citróna, potom xantán, krátko prevaríme a odstavíme, necháme vychladnúť a stuhnúť. Tiež Čokoládová zmrzlina:
 Tipy na recepty z VarechyTipy na články z Varechy
 
- 2





 
 


Diskusia k receptu