Foto: ywett
domáca je naj!
Postup
-
1
Mlieko s cukrom dáme variť a keď už vrie, pridáme na kúsky pokrájanú čokoládu a preosiate kakao.
- 2
Túto zmes dáme bokom, už nevaríme a miešame pokým sa čokoláda nerozpustí. Necháme vychladnúť a zatiaľ si vyšľaháme smotanu a vmiešame do vychladeného krému.
- 3
Ak máte zmrzlinovač, tak zmrzlinu dokončite podľa návodu k nemu a ak nie, tak nalejte krém do vhodnej uzatvárateľnej nádoby na mrazenie a dáme do mrazničky na 5 hod.
- 4
Behom mrazenia je vhodné, ak sa zmrzlina premieša, aby sa netvorili kryštáliky. Zo začiatku každú štvrťhodinu a potom každú polhodinu.
- 5
Zdroj receptu som našla tu a týmto autorovi ďakujem za výborný recept.
- 6
Vyskúšala som aj marhuľovú. Prajem dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@medovn íček-Ivka, ďakujem a mám radosť, že sa páčia fotky, je to moje hobby, tak sa viem niekedy vyšantiť :-))
Ďakujem ;-)
Rado sa stalo ;-)