Diskusia k receptu
Makový koláč

Makový biskvit videorecept

tvvarecha - fotkaTV Varecha, 18. marca 2020

Komentáre 1 - 11 z 11


Maková múka, to som nikdy nečítala ani nepočula,možete objasnit'. Vd'aka!
V tom kolaci je 600g cukru.. + lekvar a cokolada. Je to naozaj nutne? Neda sa pridat viac muky a odobrat z toho cukru, co ide do cesta?
Na 600g pomleteho maku je 600g pr. cukru OK. Mak je horky. Recept nie je zly, len podla mna je aj s tou makovou mukou az az premakovany.
nie je to preklep? ozaj 12 vajec?
aj cukru akosi veľa...no , neviem... mám recept na rýchly výborný makový koláčik, čo sa týka ingrediencií iste "jednoduchší". v živote som nepiekla nič s 12 vajcami.
@zolik (19.3.2020 09:42)

My standardne davame do kazdeho makoveho kolaca pomer 2 k 1 mak-cukor. Ako moja babka hovorila, horky mak treba vyhodit, lebo je stary.
1x drajan
@roxanne (19.3.2020 13:48)
Jasne ze ano. 2:1.
Tych 600:600 je ten mensi problem v tomto recepte
Nemozme pisat “ako nam zobak narastol”? Recept patri medzi slovenske dobroty a nazvany je biskvit. Smiesne