Hrnčekové muffiny s tvarohom a slivkovým lekvárom

mojaradost - bez fotkymojaradost, 18. augusta 2017

Veľmi jednoduché, chutné a výborné pečivko!

24
porcií
30 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

2 kus
1 hrnček
2 hrnčeky
1 hrnček
1/2 hrnčeka
2 polievková lyžica
1 balíček
1 balíček
Tvarohová náplň:
250 g
1 kus
1 balíček
1 polievková lyžica
Lekvárová náplň:




Postup

  1. 1

    Cesto: hrnček - 300 ml Zmiešame všetky suché prísady, múku preosejeme s práškom do pečiva, pridáme cukor, vanilkový cukor a preosiate kakao. Vajíčka vyšľaháme vidličkou, po častiach prilievame olej a mlieko a premiešame. Všetko spolu zmiešame.

  2. 2

    Formu na muffiny vyložíme papierovými košíčkami. Na spodok dáme lyžicou trochu cesta, lyžičku tvarohovej náplne a lyžičku slivkového lekváru. Na povrch znovu dáme cesto do 3/4 košíčka. Upečieme vo vyhriatej rúre. Teplota 180 °C 20 minút alebo podľa potreby.

  3. 3

    Tvarohová náplň: v miske zmiešame vareškou tvaroh, vajce, vanilkový cukor, zlatý klas, trochu strúhanej citrónovej kôry a práškový cukor podľa chuti.

Diskusia k receptu

atulienka
Hrnčekové recepty, to je pre mňa. A mafinky s tvarohom, nuž asi vybehnem do Tesca a kúpim si potrebný plech aj košíčky. Zatiaľ som mafiny nechávala na drérku. Ďakujem, že si sa podelila o jednoduchý recept.
drajan
Mám niekoľko osvedčených receptov na mafinky. K nim si pridávam aj tento, lebo ma veľmi zaujal. V najbližšie dobe vyskúšam. Vyzerajú super. Dík za recept.
alena45
Sestra si pred rokom pozicala plech na mafiny, jej odnesiem tento krasny recept. A ja pridem na hotove.
aca52
Tie mufky sú úplne suprové! Dnes som ich urobila, je ich chvalabohu dosť, takže sa ušlo aj mne a musím povedať, že sú skutočne neskutočné. Miesto slivkového lekváru som síce dala pikantný džem, ale ten tvaroh s džemom je veľmi dobrá kombinácia. Zaraďujem medzi moje stále recepty. Ďakujem, ďakujem.
anikahl18
Prave som piekla včera . Nebolo uvedené koľko sa upečie.... polovica dávky určite vystačí na 12. Sú chutne takze aj už uložené
haji
@Anikahl18 (3.9.2017 12:33)
Nahoře pod hlavním obrázkem je uvedeno 24 porcí.
elysa
Sú výborné... Robila som ich minulý víkend a všetkým chutilo ☺️...


kecemis
Nepeciem casto, ale tomuto som veru neodolal a dobre som urobil.






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia