Omeletové syrové kúsky s krabími tyčinkami fotorecept

tilau - fotkatilau, 12. apríla 2012
Omeletové syrové kúsky s krabími tyčinkami (fotorecept)
Foto: tilau

chutná večera alebo obedík...

Suroviny

4 ks
 strúhaný
100 g
2 PL
 ,korenie,vegeta
  na obalenie
CESTÍČKO:
1 ks
  strúhaný




Postup

  1. 1

    Pripravíme si vajíčka,syr a krabie tyčinky

    Omeletové syrové kúsky s krabími tyčinkami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Rozhabarkujeme si vajíčka so soľou, korením a vegetou, pridáme krabie tyčinky a postrúhaný syr /ja som dala oštiepok údený čo mi zostal/ a dve PL mlieka

    Omeletové syrové kúsky s krabími tyčinkami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na rozpálenom oleji si opečieme omeletu z obidvoch strán

    Omeletové syrové kúsky s krabími tyčinkami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ked nám vychladne pokrájame si ju na trojuholníčky

    Omeletové syrové kúsky s krabími tyčinkami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Obalíme v hladkej múke a namáčame do cestíčka, ktoré sme si pripravili z vajíčka, postrúhaného syra, mlieka a hladkej múky. A opečieme na oleji.

    Omeletové syrové kúsky s krabími tyčinkami (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Podávame so zemiačikmi alebo so zeleninkou. Ja viem že sú teraz vajíčka drahé ale raz za čas príde na chuť aj vajíčkové jedlo. Predtým som tieto omeletky robila zo 6 vajíčok ale už som musela skresať :D

    Omeletové syrové kúsky s krabími tyčinkami (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

nonna
Zaujímavé, vskutku, občas sa dá zniesť aj trocha cholesterolu naviac a na druhej strane, treba aj meď ako stopový prvok, aj sfingomyelíny pre náš mozog, aby sme dokázali vymýšľať takéto fajn recepisy. Ukladám do svojej KK. Malá upozorňujúca poznámočka - zabudlo sa na koreniny v rozpise surovín. Želám krásny deň plný ohrievajúceho Slniečka a veľa ďalších netradičných receptúr!
rybarkuchar
Na krabie tyčinky mám svoj názor, ale toto mi pasuje. Určite vyskúšam. Akurát mrkvu a brokolicu nahradím, čerstvým uhorkovým šalátom so smotanou, aj keď @nonna určite zdvihne prst a pripomenie ďalšiu cholesterolovú bombu.
nonna
@rybarkuchar-ale nie, nebudem až taká prísna, veď závisí predovšetkým od dispozície organizmu, keďže si cholesterol vytvára hlavne sám a tiež od schopnosti metabolizovať ho. Tí moletnejší nech si ECHT smotanu nahradia málopercentnou alebo len jogurtom. A je to! Pekne jarný a kulinársky inšpiratívny víkend!!!
tilau
Máte pravdu je to trochu kalorické a cholesterové ale ako hovorím raz za čas si môžme dopriať aj takéto jedlo. Bolo to jedlo hlavne pre manžela na dnes na obed a kedže my piatky mávame bezmäsité tak mu striedam sladké jedlá s takýmito. A jemu to až tak veľmi nevadí, pracuje až do večera tak tie kalorie vytratí :D
valeri
Dobré, rýchle a určite chutné a čo sa týka toho cholesterolu, treba sa držať asi zásady, že všetko s mierou. Ja som vlani dala do diskusie môj problém s cholesterolom, ktorý som pri všetkej mojej diete mala aj tak vysoký a lekárka mi povedala, že to nemusí byť zo stravy ale aj zo stresu, tak som začala jesť všetko, začala som sa stravovať v týždni u nás v reštaurácii, kde mám možnosť si kúpiť obed za 2 alebo 3 eurá, akurát, že som ráno na lačno zjedla za PL olivového oleja (extra virgine) a 2x denne užívala Lecitín 1200 a klesol na 4. Chcem tým len povedať, že možno si ten stres nechtiac vyrábame sami tým, že priveľmi špekulujeme, čo môžme zjesť a čo nie.
nonna
@valeri , ako som už vyššie napísala, organizmus si syntetizuje cholesterol predovšetkým sám, ale musí mať na to potrebné východzie látky, teda lipidy-tuky, preto sa proti ich nadmernej spotrebe, najmä nasýtených tukov bojuje, čo je aj správne. Navyše záleží aj od dispozície organizmu, jeho genetiky, v akej miere si cholesterol vyrába. Potrebný v určitej koncentrácii je však aj tento s nízkou hustotou, pretože je potrebný k syntéze hormónov estrogénov a je tiež súčasťou lipidickej dvojvrstvy bunkových stien. Takže veľký pozor hlavne na nasýtené tuky.
agora
mne sa páči samotná omeleta, nevyprážala by som ...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia