Diabolská panvica s pivom

Autor receptu: redakcia

10
porcií
15 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Očistenú a na kocky nakrájanú cibuľu opečieme na tuku dozlata, pridáme cesnak, feferónky, soľ, korenie, môžeme aj mletú sladkú papriku a hneď podlejeme pivom. Pridáme očistené a na mesiačiky nakrájané zemiaky, podlejeme troškou vody a dusíme na miernou ohni takmer do mäkka.
  2. Potom zemiaky aj s vodou, ak nejaká zostala, prehodíme na panvicu či plech, ktoré vymastíme tukom. Na zemiaky nakrájame na kolieska paradajky a na ne naukladáme kolieska klobásy. Dáme zapiecť do rúry vyhriatej na 180 °C na 20 minút.
  3. Zemiaky vyberieme a polejeme ešte pivnou penou a dáme na päť minút do rúry dopiecť. Podávame s kyslou prílohou.