Diabolská panvica s pivom
Autor receptu: redakcia
10 porcií |
15 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup- Očistenú a na kocky nakrájanú cibuľu opečieme na tuku dozlata, pridáme cesnak, feferónky, soľ, korenie, môžeme aj mletú sladkú papriku a hneď podlejeme pivom. Pridáme očistené a na mesiačiky nakrájané zemiaky, podlejeme troškou vody a dusíme na miernou ohni takmer do mäkka.
- Potom zemiaky aj s vodou, ak nejaká zostala, prehodíme na panvicu či plech, ktoré vymastíme tukom. Na zemiaky nakrájame na kolieska paradajky a na ne naukladáme kolieska klobásy. Dáme zapiecť do rúry vyhriatej na 180 °C na 20 minút.
- Zemiaky vyberieme a polejeme ešte pivnou penou a dáme na päť minút do rúry dopiecť. Podávame s kyslou prílohou.
|