Dezert Rosalinda

Autor receptu: sjuz

Obľúbený dezert môjho detstva... po rokoch som ho urobila tieto Vianoce, a každý večer som si dopriala za odmenu :), až kým som ho celý nezjedla sama!

30 minút
príprava

Postup

  1. Bielky s cukrom šľaháme nad parou do krému. Rozdelíme si na tri časti - aspoň kto ešte nemá prax vo varení od oka:) Na mastný papier rovnomerne rozotrieme na hrúbku 1 cm - z troch častí - 3 pláty. Ja robím do kruhu, aby bola z toho torta. Pláty dáme sušiť do rúry na 60-70 supňov - na cca hodinu, hodinu a pol - skontrolujeme, či už je plát usušený - tvrdý aj zospodu. Ak ešte nie je, necháme ďalej pomaly dosušiť.
  2. Na krém vyšľaháme žĺtka s cukrom do penista, pridáme zmäknuté maslo, kakao a kávu.
  3. Usušené pláty opatrne aby sa nezlomili odlepíme z papiera - preto je lepši mastný papier - a natrieme plnkou, ktorú si tiež rozdelíme na tri časti. Spodný plát - krém - druhý plát - krém - vrchný plát a na vrch krém. Dáme do chladničky najlepšie do druhého dňa.
  4. Trošku zle sa krája, keďže sa láme, tak som to vyriešila tak, že som si vzala celú nádobu aj s tortou a pustila som sa do nej vidličkou:) Je to naozaj báseň, ktorá sa rozplýva na jazyku !