Detviansky rezeň (fotorecept)
Autor receptu: pusta
Detviansky rezeň je veľmi chutné jedlo a nevyžaduje dlhú prípravu. Radi sme si na ňom pochutnávali už pred mnohými rokmi v známej bratislavskej vinárni u Veľkých Františkánov, ale aj inde na celom Slovensku a radí sa k slovenským špecialitám.
4 porcie |
30 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Bravčové karé pokrájame na štyri rezne, narežeme okraje po obvode, naklepeme a osolíme. Na jednu polovicu každého rezňa položíme plátok varenej údenej šunky.
- Na plátok varenej šunky dáme plátok syra, zabalíme do rezňa, aby syr počas tepelnejúpravy nevytiekol. a zopneme ihlicami alebo špajdľami.
- Mäso obalíme v hladkej múke.
- Obalené rezne osmažíme z oboch strán do červena v oleji na panvici, podlejeme trochou vody a udusíme do mäkka.
- Medzitým si očistíme zemiaky, pokrájame na krížalky.
- Zemiaky osušíme v utierke, dáme do pekáčika osolíme a pridáme maslo.
- Vložíme do trúby vyhriatej na 220 stupňov a pečieme 20-30 minút, v závislosti od trúby.
- Z Detvianskeho rezňa odstránime kovové ihlice, dáme na tanier, obložíme so zemiakmi pečenými na masle a podávame horúce so sezonnou zeleninou.