Datľovo-banánové kocky (fotorecept)

Autor receptu: danda3

Tento recept veľmi dlho čakal na vyskúšanie, vždy som ho v mojej kuchárke obchádzala, ale dnes som ho vzala na milosť, konečne...pripomína mi brownies, hoci do neho nejde žiaden cukor, vďaka banánu a datlliam je sladký až-až.

30 minút
príprava
35-40 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Datle dáme variť do hrnca s troškou vody, podľa potreby dolievame a dusíme, kým sa nerozvaria. Musí nám vzniknúť datľový pretlak. Necháme vychladnúť. Banány roztlačíme, maslo alebo tuk rozpustíme, pridáme k banánom spolu s datlovým pretlakom.
  2. Pridáme vajcia, premiešame.
  3. Vmiešame múku + škrob + PDP + mleté arašidy + karob. Nakoniec pridáme celé lieskovce, môžu byť aj iné orechy. Múka môže byť aj klasická hladká alebo špaldová.
  4. Hmotu rozotrieme na plech (33 x 26 cm) vyložený papierom na pečenie a pri 180 °C pečieme cca 35 - 40 minút, treba vyskúšať špajdlou.
  5. Upečený necháme vychladnúť na mriežke.
  6. Polevu pripravíme roztopením čokolády a tuku vo vodnom kúpeli, pridala som aj trošku arašidovéh masla, ale nemusí byť. Polevu si kľudne pripravte podľa vlastnej chuti.
  7. Nakrájame na kocky a podávame, zdobenie nie je povinné...☺