Tvarohový koláč
Tvarohový koláč

Dáškin hrnčekový tvarohový koláč fotorecept

papkoska - fotkapapkoska, 5. júla 2017
Dáškin hrnčekový tvarohový koláč (fotorecept)
Foto: papkoska

Variácia na sypaný tvarohový koláč podľa mojej kolegyne Dášky. Hoci ide vraj o prastarý recept, ja som sa s ním stretla prvý raz. Voňavý, chutný a hlavne - pri jeho príprave netreba nič vážiť a zamazané sú len dve misky. Objem hrnčeka - 250 ml.

10
porcií
15 minút
príprava
40 minút
na 160 °C

Suroviny

Cesto:
3 hrnčeky
1 hrnček
250 g
1 ks
Plnka:
3 ks
1 hrnček
1 ks
3 ks
1 hrnček

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    V jednej miske zmiešame prstami suroviny na cesto ako mrveničku - preosejeme múku s práškom do pečiva, pridáme nakrájané studené maslo, cukor a citrónovú kôru z BIO citróna. V druhej miske vyšľaháme spolu všetky suroviny okrem ovocia.

    Dáškin hrnčekový tvarohový koláč (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Dve tretiny mrveničky vysypeme na veľký hlboký plech vyložený papierom na pečenie. Zarovnáme.

    Dáškin hrnčekový tvarohový koláč (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na cesto vylejeme pripravenú plnku. Na plnku poukladáme kúsky ovocia - môžu byť zavárané marhule alebo čučoriedky. Ja som v cukrovej vode chvíľu povarila polovice odkôstkovaných nektáriniek, ošúpala ich a nakrájala.

    Dáškin hrnčekový tvarohový koláč (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na plnku s ovocím rovnomerne nasypeme zvyšok mrveničky. Pečieme v rúre na 160 (teplovzdušná) alebo 180 stupňov asi 40 minút.

    Dáškin hrnčekový tvarohový koláč (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Hotový koláč krásne vonia. Vydržíme, kým vychladne, až potom ho nakrájame. Výborný a ešte šťavnatejší je na druhý deň. Už len pripraviť si domácu limonádu a vychutnať si letné popoludnie na terase.

    Dáškin hrnčekový tvarohový koláč (fotorecept) - obrázok 5
Recept je zaradený do kategórií:
Múčne jedlá, Ovocné, Dezerty, Na sladko, Koláče, Sezónne jedlá, Letné, Pečené

Diskusia k receptu


Zatiaľ 3 komentáre
Nato, že je sypaný, tak vyzerá skvelé. Už som jedla sypaný koláč u kamarátky, ale bez ovocia. A nedržal tak pekne tvar, ako ten Tvoj. Bol celkom fajn. Tvoj musí byť ešte lepší. Určite najbližšie vyskúšam.
Zdá sa výborný, vyskúšam a uvidím. Dala by sa použiť aj špaldová múka. Ten vrch by nemusel byť taký utľapkaný. Hostia môžu vidieť aj ovocie, či majú hádať čo tam je?
Včera som ho upiekla ale nie hrnčekovy ale suroviny som važila.Je celkom dobry.