Tvarohový koláč
Tvarohový koláč

Dáškin hrnčekový tvarohový koláč fotorecept

papkoska - fotkapapkoska, 5. júla 2017
Dáškin hrnčekový tvarohový koláč (fotorecept)
Foto: papkoska

Variácia na sypaný tvarohový koláč podľa mojej kolegyne Dášky. Hoci ide vraj o prastarý recept, ja som sa s ním stretla prvý raz. Voňavý, chutný a hlavne - pri jeho príprave netreba nič vážiť a zamazané sú len dve misky. Objem hrnčeka - 250 ml.

10
porcií
15 minút
príprava
40 minút
na 160 °C

Suroviny

Cesto:
3 hrnčeky
1 hrnček
250 g
1 ks
Plnka:
3 ks
1 hrnček
1 ks
3 ks
1 hrnček

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    V jednej miske zmiešame prstami suroviny na cesto ako mrveničku - preosejeme múku s práškom do pečiva, pridáme nakrájané studené maslo, cukor a citrónovú kôru z BIO citróna. V druhej miske vyšľaháme spolu všetky suroviny okrem ovocia.

    Dáškin hrnčekový tvarohový koláč (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Dve tretiny mrveničky vysypeme na veľký hlboký plech vyložený papierom na pečenie. Zarovnáme.

    Dáškin hrnčekový tvarohový koláč (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na cesto vylejeme pripravenú plnku. Na plnku poukladáme kúsky ovocia - môžu byť zavárané marhule alebo čučoriedky. Ja som v cukrovej vode chvíľu povarila polovice odkôstkovaných nektáriniek, ošúpala ich a nakrájala.

    Dáškin hrnčekový tvarohový koláč (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na plnku s ovocím rovnomerne nasypeme zvyšok mrveničky. Pečieme v rúre na 160 (teplovzdušná) alebo 180 stupňov asi 40 minút.

    Dáškin hrnčekový tvarohový koláč (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Hotový koláč krásne vonia. Vydržíme, kým vychladne, až potom ho nakrájame. Výborný a ešte šťavnatejší je na druhý deň. Už len pripraviť si domácu limonádu a vychutnať si letné popoludnie na terase.

    Dáškin hrnčekový tvarohový koláč (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

3 komentáre k receptu
Nato, že je sypaný, tak vyzerá skvelé. Už som jedla sypaný koláč u kamarátky, ale bez ovocia. A nedržal tak pekne tvar, ako ten Tvoj. Bol celkom fajn. Tvoj musí byť ešte lepší. Určite najbližšie vyskúšam.
Zdá sa výborný, vyskúšam a uvidím. Dala by sa použiť aj špaldová múka. Ten vrch by nemusel byť taký utľapkaný. Hostia môžu vidieť aj ovocie, či majú hádať čo tam je?

Pridaj komentár k receptu: